Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο

Ο Ντένις Ρόντκιν με μια ομάδα από τους σπουδαιότερους χορευτές των δύο ρωσικών θεάτρων συναντιούνται επί σκηνής σε ένα γκαλά μπαλέτου.

Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο

Οι λάτρεις του κλασικού χορού γνωρίζουν καλά το συναίσθημα της αδημονίας για εκείνες τις μοναδικές στιγμές των μεγάλων μπαλετικών έργων όπου τα βήματα της χορογραφίας και η μουσική σύνθεση πλέκονται και σκαρφαλώνουν στο υψηλότερο σημείο του συναισθήματος. Πόσο μάλλον όταν μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτές τις στιγμές σε μία βραδιά κάτω από την Ακρόπολη. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο μεταμορφώνεται σε αίθουσα κλασικού χορού και υποδέχεται 12 από τους σπουδαιότερους πρώτους χορευτές και σολίστ των θεάτρων Μπολσόι της Μόσχας και Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης σε ένα πολυσυλλεκτικό μπαλετικό θέαμα, με τη συμμετοχή χορευτών και από το θέατρο Λα σκάλα του Μιλάνου.

Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο - εικόνα 1
Ντένις Ρόντκιν

Στο γκαλά που συγκεντρώνει εμβληματικές χορογραφίες από έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως η «Λίμνη των Κύκνων», η «Ωραία Κοιμωμένη», η «Ζιζέλ», ο «Δον Κιχώτης», η «Κάρμεν», η «Μπαγιαντέρα» κ.ά, πρωταγωνιστής είναι ο πρώτος σολίστ και ο σπουδαιότερος χορευτής των μπαλέτων Μπολσόι τα τελευταία χρόνια, Ντένις Ρόντκιν.

Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο - εικόνα 2
Ο Ντένις Ρόντκιν στο ρόλο του «Σπάρτακου»

Με δασκάλους τους Νικολάι Τσισκαρίτζε και Γιούρι Βλαντίμιροφ, ο χορευτής που ξεπήδησε από το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ, εξελίχθηκε σε έναν καλλιτέχνη της σκηνής με απαράμιλλη εκφραστικότητα και τεχνική ικανότητα που έχει ξεχωρίσει μέσα από πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, δύο από τους οποίους -πάντα σε χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς- απολαύσαμε και στην Αθήνα, τον «Καρυοθραύστη» τον Δεκέμβριο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής και τον «Σπάρτακο» τον Οκτώβριο του 2018 στο Ηρώδειο.

Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο - εικόνα 3
Ρενάτα Σακίροβα

Από το θέατρο Μπολσόι, εκτός από τον Ντένις Ρόντκιν θα δούμε επί σκηνής -μεταξύ άλλων- τους Άννα Νικούλινα (πρώτη χορεύτρια), Ελεονώρα Σεβενάρ (σολίστ), Μιχαήλ Λομπούκιν (πρώτος χορευτής), από το θέατρο Μαριίνσκι τους Ρενάτα Σακίροβα (πρώτη χορεύτρια) και Αλεξέι Τιμοφέγιεφ (σολίστ), ενώ από το θέατρο Λα σκάλα του Μιλάνου συμμετέχουν οι Νικολέτα Μάνι (πρώτη χορεύτρια) και Τιμοφέι Αντριτζασένκο (πρώτος χορευτής). Σύντομα αναμένουμε την ανακοίνωση των υπόλοιπων τεσσάρων ονομάτων που θα συμπληρώσουν αυτήν την ομάδα αστέρων του κλασικού χορού.

Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο - εικόνα 4
Αλεξέι Τιμοφέγιεφ

Το γκαλά μπαλέτου θα πραγματοποιηθεί με πληρότητα 50% και την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Μπολσόι και Μαριίνσκι γίνονται ένα στο Ηρώδειο - εικόνα 5
Άννα Νικούλινα

i Προπώληση: 211 7701700, www.viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Bolshoi Mariinsky Ballet Stars - Denis Rodkin & friends

  • Μπαλέτο

Δώδεκα σπουδαίοι χορευτές με προεξάρχοντα τον κορυφαίο σολίστ των Μπολσόι παρουσιάζουν ένα γκαλά με χορογραφίες κλασικών έργων όπως ο «Σπάρτακος», η «Λίμνη των κύκνων», ο «Καρυοθραύστης» κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.