Καβογιάννη-Κίτσου συναντιούνται στο «Τρίτο Στεφάνι»

Το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία  του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα φέρει μαζί στη σκηνή του Παλλάς, τη Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Κίτσου.

Καβογιάννη-Κίτσου συναντιούνται στο «Τρίτο Στεφάνι»

«Τρέμω να ξαναπεράσω αυτά που πέρασα με το «Τρίτο Στεφάνι». Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μου κόστισε αυτό το βιβλίο. Το έχω πληρώσει με τη μισή μου ζωή». Αυτή ήταν η απάντηση του Κώστα Ταχτσή όταν ρωτήθηκε γιατί δεν γράφει ένα καινούριο μυθιστόρημα. Πράγματι, εκτός από τα αυτοβιογραφικά στοιχεία, το έργο αφουγκράζεται τον παλμό της μεταπολεμικής Ελλάδας, μετατρέποντας τις ζωές δύο γυναικών σε επώδυνη συλλογική μνήμη. Οι εμπειρίες μιας ολόκληρης εποχής ζωντανεύουν στο «Τρίτο Στεφάνι», με τη μορφή μιας παραληρηματικής παρλάτας, άλλοτε δραματικής άλλοτε χιουμοριστικής, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Ο σκηνοθέτης δεν βρίσκεται σε άγνωστα νερά. Την σεζόν 1995-1996, το «Τρίτο Στεφάνι» μεταφέρθηκε στην τηλεόραση, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, και ο Μαρκουλάκης υποδυόταν τον Δημήτρη. Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, παρουσιάζει τη δική του ανάγνωση στο έργο, με πρωταγωνίστριες την Μαρία Καβογιάννη και την Μαρία Κίτσου. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν την Εκάβη και την Νίνα, δύο ρόλους που αρχικά ανέλαβαν ραδιοφωνικά η Σμάρω Στεφανίδου και η Ρένα Βλαχοπούλου. Οι γυναίκες-σύμβολα μιας τάξης και μιας εποχής, ματώνουν, αλλά ποτέ δεν χάνουν την πίστη τους στη ζωή. Όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξομολογήθηκε στο «α»: “Η Εκάβη και η Νίνα έχουν και οι δύο πίσω τους χαμένους παραδείσους, αλλά είναι ωραίο που στο έργο δεν στέκονται στις κακουχίες, αλλά σου δείχνουν ότι η ζωή είναι ένα τρένο που πηγαίνει και θα συνεχίσει να πηγαίνει… Κι εμείς μαζί του. Ουσιαστικά σου λέει: «Ζήσε».”

Το «Τρίτο Στεφάνι» έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, από τις 10 Οκτωβρίου 2020, με έναν εικοσαμελή θίασο και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα. Δίπλα στη Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Κίτσου παίζουν οι: Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη, Δημήτρης Καραβιώτης, Σύρμω Κεκέ, Τάσος Λέκκας, Ορνέλα Λούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Στάθης Μαντζώρος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιώργος Νούσης, Ελευθερία Παγκάλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το τρίτο στεφάνι

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Έργο-σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική πεζογραφία, το οποίο αφηγείται την Ιστορία της χώρας μέσα από τη ζωή δύο γυναικών με φόντο τον Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.