Το Εθνικό ανοίγει ένα ασφαλές Φεστιβάλ Επιδαύρου

Οι αντιπολεμικοί «Πέρσες» του Αισχύλου ανοίγουν το Φεστιβάλ Επιδαύρου σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με ένα πολύ δυνατό θίασο πρωταγωνιστών σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το Εθνικό ανοίγει ένα ασφαλές Φεστιβάλ Επιδαύρου

Το τριήμερο 24 με 26/7 το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα ανοίξει για πρώτη φορά φέτος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα στην Covid-19 εποχή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ενσωμάτωσε στους κανονισμούς λειτουργίας του τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα. Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων. Το γεγονός αυτό μας κάνει να μην έχουμε δεύτερες σκέψεις και θα είμαστε εκεί, στην πρώτη παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη, για να βιώσουμε την επιδαύρια εμπειρία, την οποία η Λυδία Κονιόρδου, πρωταγωνίστρια της παράστασης, χαρακτηρίζει «τελετουργία». «Ύμνος στην ελευθερία», έχει χαρακτηριστεί η τραγωδία που έγραψε ο Αισχύλος, ο οποίος είχε γνωρίσει από κοντά τον περσικό κίνδυνο πολεμώντας ως στρατιώτης στη μάχη του Μαραθώνα και στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Γι’ αυτό το αντιπολεμικό έργο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης έχει επιλέξει ένα πολύ δυνατό καστ, το οποίο, εκτός της Λυδίας Κονιόρδου, περιλαμβάνει ακόμη τους: Νίκο Καραθάνο, Αργύρη Ξάφη, Βασίλη Αθανασόπουλο, Λαέρτη Μαλκότση, Αργύρη Πανταζάρα, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννο Περλέγκα κ.ά.
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ακολουθεί τις ειδικές υγειονομικές οδηγίες των αρχών, ως εκ τούτου όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, φέτος θα είναι αριθμημένες. Ομαδικές αγορές δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, ενώ η προσέλευση είναι απαραίτητη 90΄ πριν από την έναρξη της παράστασης. Προαγοράστε τα εισιτήριά σας από τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), με τηλεφωνική αγορά από το 2103272000 ή ηλεκτρονικά μέσω των greekfestival.gr και viva.gr. Εισιτήρια για ΑμεΑ μπορείτε να προμηθευτείτε αποκλειστικά από τα κεντρικά εκδοτήρια: 2103221897, tameia@greekfestival.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέρσες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στο αντι-πολεμικό έργο οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι Αθηναίοι, αλλά οι αντίπαλοί τους, οι Πέρσες. Ο Αισχύλος περιγράφει την οδύνη τους, τη στιγμή που μαθαίνουν για τη συντριπτική ήττα του στρατού τους στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.