Updated | Η επιτυχία της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» συνεχίζεται

Το γλυκόπικρο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του στο Θέατρο Τέχνης ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο κι εσύ έχεις την ευκαιρία να βρεθείς στην πρεμιέρα.

Updated | Η επιτυχία της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» συνεχίζεται

Update: Αλλαγή ημερομηνίας πρεμιέρας

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης φαίνεται πως ήρθε στην Αθήνα για να μείνει. Από τις 11 Μαρτίου η παράσταση, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη, με την Πηνελόπη Μαρκοπούλου στο ρόλο της Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε σε μια πολύ δυνατή ερμηνεία, ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου.

Updated | Η επιτυχία της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» συνεχίζεται - εικόνα 1

Οι Ευγενία Αποστόλου, Ειρήνη Ιωάννου, Γεράσιμος Μιχελής, Μάρω Σαουσοπούλου, Ισίδωρος Σταμούλης, Δημήτρης Τσίκλης, Τσαμπίκα Φεσάκη συμπρωταγωνιστούν σε ένα έργο που μας υπενθυμίζει ότι η ζωή μας, ό, τι κι αν συμβεί, πρέπει πάντα να προχωράει. Μέσα από την ιστορία της κεντρικής ηρωίδας, μιας Ιταλίδας που έχει μεταναστεύσει στον Αμερικάνικο Νότο, που μετά τον ξαφνικό θάνατο του λατρεμένου της συζύγου, αποτραβιέται από τον έξω κόσμο και ορκίζεται πίστη και εγκράτεια στη μνήμη του, επιβάλλοντας την ίδια μοίρα και στην δεκαπεντάχρονη κόρη της Ρόζα, ο Τενεσί Ουίλιαμς υπογράφει έναν ύμνο στον έρωτα. Ενώ παράλληλα εστιάζει στην τρυφερή και συνάμα ανταγωνιστική σχέση μάνας και κόρης.

Updated | Η επιτυχία της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» συνεχίζεται - εικόνα 2

Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης το 1951, ενώ τέσσερα χρόνια μετά ακολούθησε η κινηματογραφική του μεταφορά με την Άννα Μανιάνι η οποία κέρδισε το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου και τον Μπαρτ Λάνκαστερ. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1956 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Τα σκηνικά της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης υπογράφει η Πουλχερία Τζόβα, τα κοστούμια η Μαρία Παπαδοπούλου, τη μουσική ο Θοδωρής Λεμπέσης, την κίνηση η Ζωή Χατζηαντωνίου και τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

i«Τριαντάφυλλο στο στήθος» | Από Μηχανής Θέατρο | Από 11 Μαρτίου έως 12 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Τριαντάφυλλο στο στήθος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το μοναδικό έργο του συγγραφέα με αισιόδοξο τέλος, που μιλάει για τον έρωτα, μας υπενθυμίζει ότι η ζωή προχωράει κι εμείς οφείλουμε να την ακολουθήσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.