Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας βάζουν μπροστά το «Χάσταγκ»

Για πρώτη φορά οι δύο stand up κωμικοί μοιράζονται την ίδια σκηνή, τη σκηνή του Premise Comedy Club.

Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας βάζουν μπροστά το «Χάσταγκ»

Η χρυσή συνταγή του double bill, της stand up παράστασης δηλαδή που μοιράζονται δύο περφόρμερ ανεβαίνοντας εναλλάξ στη σκηνή, προϋποθέτει κωμικούς με διαφορετικό ύφος, άλλο ρυθμό και είδος αστείων, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια. Αυτό επιχειρούν ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας με το «Χάσταγκ», την παράσταση που έρχεται στο Premise Comedy Club τα Σάββατα του Φεβρουαρίου.

Ο Αριστοτέλης Ρήγας, πάντα με την κιθάρα ή το γιουκαλίλι του, συνενώνει μουσική και αστεία, παραμένοντας μοναδικός στο είδος του για τα εγχώρια δεδομένα. Ο κορμός της κωμωδίας του είναι short form, καθώς δηλώνει λάτρης των λεξιλογικών και λεξιπλαστικών παιχνιδιών (λέγε με λογοπαίγνια ή one liners) αλλά δεν δυσκολεύεται να αναπτύξει μεγαλύτερα bit, όπως έχει αποδείξει στους δύο του μονολόγους, το «Musicomedy» και το «Τουρλού». Αποκορύφωμα κάθε φορά παραμένει το μουσικό κομμάτι όπου ευφάνταστες επανεκτελέσεις, mash ups και άλλα μελωδικά τρικ κάνουν την έκπληξη.

Από την άλλη, ο Ζήσης Ρούμπος, πολλά χρόνια στο χώρο της κωμωδίας με διάφορους τρόπους, όπως το θέατρο, ο αυτοσχεδιασμός και το stand up αλλά και η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και το YouTube, ξέρει να χειρίζεται υποκριτικά το σώμα του, να παίζει με τα act outs και την ξεκαρδιστική του εκφραστικότητα. Αντλώντας υλικό από το σόλο του «Πόζα Μηδέν», ο Ζήσης ανατρέχει στη ζωή του, από τα geek παιδικά του χρόνια μέχρι το σήμερα, με οδηγό τον αυτοσαρκασμό. Μερικά επιπλέον κείμενα για τα ζώα και την αδυναμία του ως προς αυτά θα ακουστούν στο «Χάσταγκ».

Περισσότερες πληροφορίες

Χάσταγκ

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 100 '

Οι δυο τους ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που συνδυάζει το stand up με τη μουσική κωμωδία, σε σύμπραξη με την μπάντα G-Spot Experiment ζωντανά επί σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.