Έξτρα παραστάσεις για το «Τριαντάφυλλο στο στήθος»

Έχεις ακόμα μια ευκαιρία να δεις την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Έξτρα παραστάσεις για το «Τριαντάφυλλο στο στήθος»

Τρεις επιπλέον ημερομηνίες προστέθηκαν στο σύντομο ανέβασμα της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς στο Υπόγειο της οδού Πεσματζόγλου, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής παραστάσεων μεταξύ του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, που εγκαινιάστηκε φέτος για πρώτη φορά. Η συνεργασία των δύο θεατρικών οργανισμών θα συνεχιστεί τον Μάρτιο οπότε θα παρουσιαστούν στην Κοζάνη οι «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση μετά την επανάληψη τους στο Υπόγειο. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση της γλυκόπικρης κωμωδίας, του μοναδικού έργου του Ουίλιαμς με αισιόδοξο τέλος, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Λευτέρης Γιοβανίδης, 20 χρόνια μετά το τελευταίο του ανέβασμα στην Ελλάδα και 66 χρόνια μετά από την πρώτη του παρουσίαση από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Στην παράσταση που παίζεται λόγω επιτυχίας για τρεις ακόμη ημέρες -Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου (9.15 μ.μ.) & Κυριακή 2 Φεβρουαρίου (8 μ.μ.)- πρωταγωνιστούν οι Ευγενία Αποστόλου, Ειρήνη Ιωάννου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Μάρω Σαουσοπούλου, Ισίδωρος Σταμούλης, Δημήτρης Τσίκλης και Τσαμπίκα Φεσάκη.

Το έργο μας υπενθυμίζει ότι η ζωή μας, ό, τι κι αν έχει συμβεί, πρέπει πάντα να προχωράει. Γράφτηκε σε μια αισιόδοξη στιγμή της ζωής του συγγραφέα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην πολύβουη και ζωντανή, για τα μάτια του, νότια Ιταλία. Η κεντρική ηρωίδα του έργου, άλλωστε, η Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε, είναι μια Ιταλίδα που έχει μεταναστεύσει στον Αμερικάνικο Νότο και συγκεκριμένα στη Λουιζιάνα όπου ζει στη συνοικία των Ιταλών μεταναστών. Μια απλή γυναίκα, που μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της χάνει την πίστη της στον έρωτα και τη ζωή μέχρι που εμφανίζεται ένας άγνωστος με το ίδιο τατουάζ σαν του άντρα της, ένα τριαντάφυλλο στο στήθος.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Τριαντάφυλλο στο στήθος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το μοναδικό έργο του συγγραφέα με αισιόδοξο τέλος, που μιλάει για τον έρωτα, μας υπενθυμίζει ότι η ζωή προχωράει κι εμείς οφείλουμε να την ακολουθήσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.