Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία

Έφτασε η ώρα για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας παραγωγής του θεατρικού σημείου αναφοράς της Βικτώριας με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, ο Δημήτρης Τάρλοου συμπληρώνει φέτος θητεία 20 χρόνων στην καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Πορεία με τη νέα του παραγωγή «Δόξα κοινή από την οδό των Φιλελλήνων», που αναμένουμε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 1

Σε δική του σκηνοθεσία και σε σύμπραξη με τον Στρατή Πασχάλη στη δραματουργική σύνθεση, στρέφεται στο θέατρο της ποίησης με πρώτη ύλη ποιήματα και αποσπάσματα ποιημάτων που καλύπτουν το σύνολο της λυρικής μας παράδοσης από τη Σαπφώ μέχρι τον Διονύσιο Σολωμό και από τον Κωνσταντίνο Καβάφη μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 2

Με αφετηρία το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλελλήνων», ο διακεκριμένος σκηνοθέτης προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση και το γλωσσικό και πολιτιστικό παρελθόν μας γίνονται ένα σε μια παράσταση-ύμνος στον έρωτα και στην αξία του ελληνικού πνεύματος.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 3

Πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών της νέας γενιάς -Αλέξανδρος Βαμβούκος, Λήδα Μανιατάκου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άρης Μπαλής, Διονύσης Πιφέας, Θάλεια Σταματέλου, Αρετή Τίλη, Σίσσυ Τουμάση, Ορέστης Χαλκιάς- με προεξάρχων τον έμπειρο Γιάννη Νταλιάνη. Ο μουσικός Μάριος Παπούλιας ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Λήδας Μανιατάκου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 4

Τα σκηνικά υπογράφει η Εύα Μανιδάκη, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, την κίνηση επιμελείται η Κορίνα Κόκκαλη, ενώ τα κοστούμια είναι του Αλέξανδρου Γαρνάβου και της Τζίνας Ηλιοπούλου.

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 5

i«Δόξα κοινή από την οδό των Φιλελλήνων» | Θέατρο Πορεία | Από 27 Ιανουαρίου έως 14 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr | Ισχύει προσφορά προπώλησης εισιτηρίων έως και την ημέρα της πρεμιέρας | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ | poreiatheatre.com

Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 6
Έρχεται η «Δόξα κοινή» του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία - εικόνα 7

Περισσότερες πληροφορίες

Δόξα Κοινή από την οδό των Φιλελλήνων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Στρ. Πασχάλης, ο οποίος συνέθεσε το κείμενο, χρησιμοποίησε ως βάση το ποίημα «Εις την οδόν των Φιλελλήνων» του Αν. Εμπειρίκου και το εμπλούτισε με αποσπάσματα ποιημάτων κ.ά. Ελλήνων ποιητών.

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.