Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» έρχεται από την Κοζάνη στο Θέατρο Τέχνης

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει την γλυκόπικρη κωμωδία του Τενεσί Ουίλιαμς στο Υπόγειο για 10 μόνο παραστάσεις.

Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» έρχεται από την Κοζάνη στο Θέατρο Τέχνης

Είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο του ανέβασμα στην Ελλάδα και 66 χρόνια μετά από την πρώτη του παρουσίαση από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς επιστρέφει στο Υπόγειο για 10 μόνο παραστάσεις. Ο Λευτέρης Γιοβανίδης, μετά το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία της γλυκόπικρης κωμωδίας του μεγάλου συγγραφέα, που έκανε πρεμιέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις 23 Νοεμβρίου και από 15 Ιανουαρίου έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας με έναν εξαιρετικό θίασο που απαρτίζουν οι Ευγενία Αποστόλου, Ειρήνη Ιωάννου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Γεράσιμο Μιχελή, Μάρω Σαουσοπούλου, Ισίδωρος Σταμούλης, Δημήτρης Τσίκλης, Τσαμπίκα Φεσάκη.

Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» έρχεται από την Κοζάνη στο Θέατρο Τέχνης - εικόνα 1

Πρόκειται για το μοναδικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς με αισιόδοξο τέλος, που μας υπενθυμίζει ότι η ζωή πρέπει πάντα να προχωράει. Γράφτηκε σε μια αισιόδοξη στιγμή της ζωής του, όποτε ένιωθε ψυχικά ήρεμος, μετά από ένα ταξίδι στην πολύβουη και ζωντανή, για τα μάτια του, νότια Ιταλία.

Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» έρχεται από την Κοζάνη στο Θέατρο Τέχνης - εικόνα 2

Η κεντρική ηρωίδα του έργου, άλλωστε, η Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε, είναι μια Ιταλίδα που έχει μεταναστεύσει στον Αμερικάνικο Νότο και συγκεκριμένα στη Λουιζιάνα όπου ζει στη συνοικία των Ιταλών μεταναστών. Μια απλή και συναισθηματικά αγνή γυναίκα, η οποία μετά τον ξαφνικό θάνατο του λατρεμένου της συζύγου, αποτραβιέται από τον έξω κόσμο και ορκίζεται πίστη και εγκράτεια στη μνήμη του, κόντρα στην πληθωρική της φύση. Την ίδια μοίρα επιβάλλει και στην δεκαπεντάχρονη κόρη της Ρόζα. Τα πράγματα αλλάζουν όταν στο μικρόκοσμό της εμφανίζεται ένας άγνωστος άντρας, ο Αλβάρο Μαντζακαβάλλο, ένας οδηγός φορτηγού με το ίδιο τατουάζ σαν του άντρα της, ένα τριαντάφυλλο στο στήθος.

i«Τριαντάφυλλο στο στήθος» | Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο | Από 15 έως 26 Ιανουαρίου | Προπώληση μέσω viva.gr

Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» έρχεται από την Κοζάνη στο Θέατρο Τέχνης - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Τριαντάφυλλο στο στήθος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το μοναδικό έργο του συγγραφέα με αισιόδοξο τέλος, που μιλάει για τον έρωτα, μας υπενθυμίζει ότι η ζωή προχωράει κι εμείς οφείλουμε να την ακολουθήσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.