Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο»

Μέσα σ’ έναν σκηνικό χώρο που κυριαρχεί το δίπολο: ζωή και θάνατος εξελίσσεται η ιστορία του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη επισημαίνει πέντε λόγους για να δούμε το δραματοποιημένο ποίημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο»

Μέσα σ’ έναν σκηνικό χώρο που κυριαρχεί το δίπολο: ζωή και θάνατος εξελίσσεται η ιστορία του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη επισημαίνει πέντε λόγους για να δούμε το δραματοποιημένο ποίημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο» - εικόνα 1

1. Για την ανυπέρβλητη ποίηση του Δ. Σολωμού και τη συγκινητική παρέμβαση του μελετητή Ι. Πολυλά να ενώσει με τον δικό του αφηγηματικό τρόπο τα θραύσματα της ποίησης.

2. Για την ουσιαστική γνωριμία κι εξοικείωση με τον "εθνικό" μας ποιητή που εξυμνεί τις ανθρώπινες αδυναμίες, την ελληνική φύση και καταβυθίζεται στον ρομαντικό ψυχισμό των ηρώων ή αντι-ηρώων.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο» - εικόνα 2
Σοφία Μαραθάκη

3. Για τη συνύπαρξη ζωντανής μουσικής και βίντεο, υποβλητικού φωτισμού, σκηνικού χώρου και κοστουμιών που δημιουργούν ένα πολύ σύγχρονο άχρονο περιβάλλον και συμβάλλουν στην ουσιαστική προσέγγιση του χθες με το σήμερα.

4. Για τις ερμηνείες των ηθοποιών Γιώργου Σύρμα και Λήδας Κουτσοδασκάλου.

5. Για να δει μια μικρή τραγωδία τσέπης όπου ισορροπούν τα τραγικά στοιχεία με το στοιχείο της ελαφρότητας και του σαρκασμού και συναντιέται το σκοτάδι της ανθρώπινης μοίρας με την παιδική και συγκινητική αφέλεια της λαϊκής μας παράδοσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Λάμπρος

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση υπογραμμίζει την αντιφατικότητα της ανθρώπινης φύσης, σε έναν σκηνικό χώρο όπου κυριαρχεί το δίπολο ζωή - θάνατος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.