Τέσσερις stand up μονόλογοι που σπαρταράνε

Κωμικοί με εμπειρία στην πλάτη πετούν τα παλιά τους κείμενα και προχωρούν σε νέες παραστάσεις από αυτήν τη σεζόν, συμπληρώνοντας ένα κουαρτέτο-φωτιά με πράγμα που σαλεύει – και αξίζει.

Τέσσερις stand up μονόλογοι που σπαρταράνε

Κωμικοί με εμπειρία στην πλάτη πετούν τα παλιά τους κείμενα και προχωρούν σε νέες παραστάσεις από αυτήν τη σεζόν, συμπληρώνοντας ένα κουαρτέτο-φωτιά με πράγμα που σαλεύει – και αξίζει.

«Διαβάστηκε»

Τέσσερις stand up μονόλογοι που σπαρταράνε - εικόνα 1

Ο Ανδρέας Πασπάτης δεν είναι καλά, ούτε χαίρεται όταν οι υπόλοιποι είναι καλά, κι αυτό είναι κάτι που είπε στην ψυχολόγο του, η οποία του απάντησε πως περνάει την κρίση των τριάντα. Έτσι ο Ανδρέας αποφάσισε να βγάλει αυτήν τη φορτσάτη observational παράσταση, το «Διαβάστηκε», αποδεικνύοντας πόσο γρήγορα εξελίσσεται ως κωμικός σε όλα τα επίπεδα. Είχε πολλές εμπειρίες να μετατρέψει σε κείμενα τα τελευταία δύο χρόνια: μια πολύ μεγάλη σχέση αλλά και το χωρισμό που ακολούθησε, διάφορους γιατρούς που –για κάποιον περίεργο λόγο– επιμένουν να του δίνουν παραπάνω πληροφορίες από όσες χρειάζεται, όπως και την πιο κουλή συγκατοίκηση έβερ με μια κοπέλα που δεν εμφανίστηκε ποτέ. Άνετος, εύστοχος και δουλεμένος, δεν γίνεται να μη σε κερδίσει. Στις 12/12 (9.30 μ.μ.) στο «Garage» (Ηρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη, 2109945603) και στις 19/12 στο «Superfly»(9.00 μ.μ.) στο Παγκράτι.

«Χάπι»

Τέσσερις stand up μονόλογοι που σπαρταράνε - εικόνα 2

«Χάπι», σαν να λέμε χαρούμενος στα αγγλικά ή σαν αυτό που του έγραψε ο γιατρός να παίρνει κάθε μέρα για να την παλέψει; Στο δεύτερο σόλο του, ο Στέλιος Ανατολίτης βουτάει στις βαθύτερες πτυχές του εαυτού του, μιλά ανοιχτά για τη διάγνωση ψυχιατρικής ασθένειας και τα κιλά που πήρε ή τα προβλήματα που είχε ως –διαβαστερός και αρκετά geek– έφηβος με το άλλο φύλο, στρέφοντας κάθε φορά το φακό στην κοινωνία και στις προκαταλήψεις της. Οι ιστορίες μπλέκονται με τέτοια μαεστρία, από τον κορμό στις εγκιβωτισμένες και πάλι πίσω, που στο τέλος απορείς πώς συνδέθηκε τόσο ωραία η φοιτητική ζωή του Ανατολίτη με τη μάχη των επιστημών και την αργοπορημένη του σεξουαλική αυτοπεποίθηση· ξέρεις όμως ότι είδες μια υπέροχη παράσταση. Στο Θέατρο Eliart, έως τις 5/2.

«Πρόβλημα»

Τέσσερις stand up μονόλογοι που σπαρταράνε - εικόνα 3

Αν κι έχει επτά χρόνια εμπειρίας καθώς και δύο σπέσιαλ που παρουσιάστηκαν one-off, ο Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας ανεβαίνει για πρώτη φορά σόλο στη σκηνή με σταθερό κύκλο παραστάσεων, συγκεντρώνοντας κείμενα που γράφτηκαν πέρυσι. Η κρίση των τριάντα που του έσκασε μια ωραία πρωία, ενώ όπως κάθε άντρας το έπαιζε υπεράνω, έγινε η αφορμή για να ξεδιπλώσει εξήντα λεπτά με observation based comedy και storytelling στοιχεία, που πατάνε σε κοινές εμπειρίες και μοιράζουν γέλια. Ξέρει όλες τις αστείες λεπτομέρειες που κάνουν το σκύλο καλύτερο κατοικίδιο από τη γάτα, γράφει για τα κακώς κείμενα στις σχέσεις και τον ανίκητο εγωισμό, που πάντα επιστρέφει καταστρέφοντας όσα είχαν χτιστεί, και στο φινάλε αποκαλύπτει ποιο είναι το μεγαλύτερο «Πρόβλημα», από το οποίο παίρνει τον τίτλο της η παράσταση.
Στο «Λοσάν­τζελε», έως τις 25/12.

«Για γυναίκα καλή είναι»

Τέσσερις stand up μονόλογοι που σπαρταράνε - εικόνα 4

H Ήρα Κατσούδα, με έναν τίτλο λίγο έως πολύ... προβοκατόρικο, παρουσιάζει τον δεύτερο μονόλογό της, πιάνοντας το νήμα από τη σχέση των δύο φύλων, αλλά γρήγορα επεκτείνεται σε πολλά, πολλά περισσότερα: πάει πίσω στην παιδική της ηλικία και τα ψέματα που σκαρφιζόταν, μιλά για όλο το σουρεάλ του διαζυγίου που έζησε ύστερα από δέκα χρόνια σχέσης και την άδοξη επιστροφή στο φλέρτινγκ, παραδέχεται ότι μισεί τους δήθεν μπάρμαν, τους πελάτες που είχε παλιότερα ως διαφημίστρια καθώς και για το «θαύμα» της περιόδου (άουτς). Ενενήντα λεπτά χορταστικής παράστασης, στα οποία η Ήρα πατά στιβαρά στο σανίδι, με αξιοθαύμαστη ενέργεια και ρυθμό, πιστοποιώντας το ταλέντο της. Στο Θέατρο Eliart, έως τις 26/12.

Περισσότερες πληροφορίες

Χάπι

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Η σόλο παράσταση-ψυχοθεραπεία του γνωστού κωμικού, που αντλεί από προσωπικά βιώματα και μιλάει για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα κ.ά., ύστερα από τρεις επιτυχημένες σεζόν, ήρθε η ώρα να μαγνητοσκοπηθεί, κλείνοντας έτσι τον κύκλο της.

Πρόβλημα

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 120 '

Με την οπτική του τριαντάρη πια, ο δημοφιλής κωμικός παρουσιάζει μια σόλο παράσταση. Μαζί του ανεβαίνουν, για πρώτη φορά στη σκηνή, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο νέος stand up κωμικός Σπήλιος Φλώρος.

Διαβάστηκε

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Η νέα σόλο παράσταση του γνωστού stand up comedian βάζει στο μικροσκόπιο την αστεία πλευρά της καθημερινότητας, μιλώντας για τα social media, τη λαϊκή, τους γιατρούς και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Για γυναίκα καλή είναι

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στη δεύτερη σόλο δουλειά της, η επιτυχημένη stand up comedian θέτει ερωτήματα βγαλμένα από τη ζωή και τα απαντά με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Eliart

Κωνσταντινουπόλεως 127

Λοσάντζελε

Κορυζή 4-6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.