Γιορτάζουμε με τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο

Ο γνωστός σκιοπαίκτης, λίγο πριν ανοίξει το «Σπίτι του Καραγκιόζη», ετοιμάζει το ταξίδι του λαϊκού ήρωα στο βυθό της θάλασσας.

Γιορτάζουμε με τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης μικρών και μεγάλων παιδιών Ηλίας Καρελλάς, εκτός από το «Σιρανό ντε Μπερζεράκ», που ανεβάζει στο Θέατρο Κάππα σε μια ευρηματική διασκευή για παιδιά με έναν πρωτότυπο συνδυασμό ηθοποιών, χορευτών, ανατρεπτικής live μουσικής και σύγχρονου θεάτρου σκιών, μας δίνει το καθιερωμένο κι εξαιρετικά δημοφιλές χριστουγεννιάτικο ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ με τον ερχομό της νέας χρονιάς ανοίγει στον ίδιο χώρο και για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Σπίτι του Καραγκιόζη».

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό»,

Γιορτάζουμε με τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο - εικόνα 1

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Ηλίας Καρελλάς μας περιμένει στο Μέγαρο Μουσικής από 20 έως 30 Δεκεμβρίου με μια ολοκαίνουργια χριστουγεννιάτικη παράσταση. Φέτος παρουσιάζει τα «Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό», μια ολοκαίνουργια υποθαλάσσια περιπέτεια σκιών γεμάτη χιούμορ, δράση και μουσική από την εξαμελή μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band και τη Γεωργία Νταγάκη (φωνή, λύρα). Ο μπερντές στήνεται στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», όπου ο Καραγκιόζης και η παρέα του ετοιμάζονται να περάσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων στο βυθό της θάλασσας με μουσικές και τραγούδια. Ο κάβουρας, όμως, έχει καβούρια στις τσέπες και δεν θέλει να ξοδευτεί για το ρεβεγιόν, ενώ μόνος τους σύμμαχος είναι η γοργόνα των Χριστουγέννων που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

i Προπώληση: 2107282333, www.megaron.gr

«Το σπίτι του Καραγκιόζη»

Γιορτάζουμε με τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο - εικόνα 2

Ο «Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» είναι η παράσταση που θα φιλοξενηθεί αυτήν τη σεζόν στο ανακαινισμένο και τρισδιάστατο «Σπίτι του Καραγκιόζη» με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά που ανοίγει φέτος για δεύτερη χρονιά τις πόρτες του στο Μέγαρο Μουσικής. Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την Αρετή Κετιμέ, που ανεβαίνει από 18 Ιανουαρίου έως 11 Απριλίου 2020 και κάθε Σάββατο στην αυλή του ανακαινισμένου «Σπιτιού» στο Φουαγιέ του Ισογείου του Μεγάρου (Β΄ Παιδική Σκηνή). Η παράσταση, όμως, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς συνοδεύεται από ξενάγηση στο «Σπίτι του Καραγκιόζη», όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά του θεάτρου σκιών μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δουν σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες από όλο τον κόσμο. Τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ πλαισιώνουν ο Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Έκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Όλγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

i Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων: 2107777104, 2107777124 | Oι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 90 '

Η νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση του γνωστού σκιοπαίκτη εξελίσσεται με φόντο ένα υποθαλάσσιο ρεβεγιόν, στο οποίο είναι καλεσμένοι ο Καραγκιόζης και η παρέα του, υπό τους ήχους λύρας και ζωντανού τραγουδιού από τη Γεωργία Νταγάκη αλλά και την Dirty Athens Brass Band.

Το σπίτι του Καραγκιόζη

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 90 '

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου ζωντανεύει η ιστορία του θεάτρου σκιών, ο γνωστός σκιοπαίκτης στήνει ένα πολυθέαμα και μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.