Μια συναισθηματική συνάντηση στο θέατρο Εκστάν

Η «Περαστική» με την υπογραφή του Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Ζαν-Πολ Ντενιζόν επιστρέφει στο θέατρο Εκστάν στα μέσα Δεκεμβρίου με ένα έμπειρο ερμηνευτικό ντουέτο.

Μια συναισθηματική συνάντηση στο θέατρο Εκστάν

Μετά την κατάκτηση του βραβείου σκηνοθεσίας 2018 για τις «Καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και σε μόνιμη πλέον συνεργασία με το θέατρο Εκστάν, ο Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαν-Πολ Ντενιζόν -βοηθός του Πίτερ Μπρουκ επί 12 χρόνια- παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο του «Η περαστική».

Μια συναισθηματική συνάντηση στο θέατρο Εκστάν - εικόνα 1

Σε αυτήν την συναισθηματική ιστορία αγάπης αλλά και χωρισμού πρωταγωνιστεί το έμπειρο υποκριτικό ντουέτο Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου, η οποία υπογράφει και τη μετάφραση του έργου. Ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, ευαισθησία και χιούμορ που επικεντρώνεται στη συνάντηση δύο ανθρώπων, ενός συγγραφέα και μιας ηθοποιού, 20 χρόνια μετά τον χωρισμό το, ανάμεσα στο σήμερα και το χθες, ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Οι αναμνήσεις ξυπνούν την ίδια στιγμή που γεννιούνται τα αναπάντητα ερωτήματα για όσα τους οδήγησαν σε αυτό το τέλμα. Θα καταφέρουν άραγε να ενώσουν ξανά τις ιδέες τους ή θα τραβήξει ο καθένας το δικό του δρόμο σε αυτήν την ιστορία που ξεδιπλώνει τις επιλογές που χάραξαν τη ζωή τους, ενώ παράλληλα μας θυμίζει εκείνες που καθόρισαν τη δική μας.

Μια συναισθηματική συνάντηση στο θέατρο Εκστάν - εικόνα 2

Αναμένουμε την πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου παρουσία του συγγραφέα και σκηνοθέτη. Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Κ. Ιωάννου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μπέτυ Λυρίτη.

i Από 14 Δεκεμβρίου | Θέατρο Εκστάν | Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του θεάτρου | fb: @ekstan

Περισσότερες πληροφορίες

Η Περαστική

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

«Ένας άντρας, μια γυναίκα ανάμεσα στο χρόνο που υπήρξαν και στο χρόνο που μεταφέρεται στο μέλλον»... Ένας προβληματισμός πάνω στη ζωή και τις επιλογές μας.

Εκστάν

Καυταντζόγλου 5, Πατήσια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.