Μία ντίβα του θέατρου και αόρατες πλευρές της Αθήνας στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Πέντε νέες παραστάσεις ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα στις θεατρικές σκηνές της πόλης.

Μία ντίβα του θέατρου και αόρατες πλευρές της Αθήνας στις πρεμιέρες της εβδομάδας

«Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ»

Το έργο του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ, γνωστό από την ομώνυμη ταινία του 2009, καταγράφει τη συγκινητική ιστορία του μικρού Όσκαρ, που πάσχει από λευχαιμία, και τον καταλυτικό ρόλο της θείας του στη ζωή του. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Αλιφέρη και ο Δημήτρης Γιώτης, σε σκηνοθεσία του τελευταίου. (Faust)

«Μαρίκα Κοτοπούλη - Το αγρίμι»

Μία ντίβα του θέατρου και αόρατες πλευρές της Αθήνας στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Η Δήμητρα Παπαδήμα υποδύεται την ντίβα του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, σε μια παράσταση που αναδεικνύει τη δυναμική ενός ατίθασου πνεύματος, που τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του κόντρα στον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας. Συνσκηνοθετεί με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου, με τον οποίο μοιράζεται και τη σκηνή, ενώ και το κείμενο είναι δικό της. (Άλφα, από 2/12)

«Βόυτσεκ»

Μία ντίβα του θέατρου και αόρατες πλευρές της Αθήνας στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Μετά την παράσταση «Αναφορά σε μια Ακαδημία» του Κάφκα, η σκηνοθέτις Ελένη Παργινού καταπιάνεται με τον Γκέοργκ Μπίχνερ και ακόμη ένα τολμηρό κείμενο. Καθοδηγεί έξι ηθοποιούς, που αφηγούνται την ιστορία του στρατιώτη Βόυτσεκ, ενός αντιήρωα ο οποίος λυγίζει υπό το βάρος της εξουσίας. (Ροές, από 2/12)

«Σημάδια στην ομίχλη»

Μία ντίβα του θέατρου και αόρατες πλευρές της Αθήνας στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος σκηνοθετεί τη Ράνια Σχίζα και τον Νίκο Παντελίδη στην κωμωδία του Στίβεν Σακς, με πρωταγωνιστές μια άνεργη μπαργούμαν κι έναν διάσημο εκτιμητή έργων τέχνης. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το έργο θέτει ερωτήματα γύρω από τη φύση της τέχνης και τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος. (Vault)

«Καλλιόπη: ο δρόμος των τεράτων»

Μία ντίβα του θέατρου και αόρατες πλευρές της Αθήνας στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Ορμώμενη από το Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη με την Εταιρεία Θεάτρου Θέρος εμπνέονται από άγνωστες ιστορίες που συνδέουν την οδό Αθηνάς με τη μούσα Καλλιόπη και μιλούν για την αόρατη πλευρά της πόλης. (Χώρος)

Περισσότερες πληροφορίες

Καλλιόπη: ο δρόμος των τεράτων

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Η παράσταση μιλάει για την πλευρά της οδού Αθηνάς που δεν βλέπουμε ή προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε.

Σημάδια στην ομίχλη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το έργο θέτει ερωτήματα γύρω από τη φύση της τέχνης αλλά και τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος μέσα από τη συνάντηση δύο ανθρώπων διαφορετικής τάξης.

Βόυτσεκ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 65 '

Έξι ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία του στρατιώτη Βόιτσεκ, ενός αντιήρωα που λυγίζει υπό το βάρος της εξουσίας.

Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Η αληθινή ιστορία αγάπης μιας Γερμανίδας και μιας Εβραίας στο Βερολίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έγινε γνωστή από το βιβλίο της Έρικα Φίσερ «Aimée and Jaguar» καθώς και την ομώνυμη ταινία του Μαξ Φάρμπερμποκ.

Μαρίκα Κοτοπούλη - Το αγρίμι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής της μεγάλης πρωταγωνίστριας του θεάτρου Μαρίκας Κοτοπούλη αναδεικνύονται το πάθος και η δύναμη ενός πνεύματος ατίθασου, ελεύθερου και ασυμβίβαστου, που εναντιώθηκε στον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας. Ξεδιπλώνονται ο μεγάλος και παθιασμένος έρωτάς της για τον Ίωνα Δραγούμη, οι αδυναμίες και τα πάθη της. Αυτοσαρκάζεται, καταριέται, βρίζει, πάσχει και πασχίζει να δραπετεύσει από τον εαυτό της. Το καλοκαίρι του 1920, σε ηλικία 33 χρόνων περιμένει για είκοσι τρεις μέρες στο καμαρίνι της τον Ίωνα Δραγούμη, κρατώντας του μια θέση κενή στο κέντρο της πλατείας. Παίζει τους ρόλους της με απίστευτη δύναμη, σαν θηρίο στο κλουβί. Μετά μαθαίνει για το θάνατό του, που επί είκοσι τρεις μέρες της το κρατούσαν κρυφό.

Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Το έργο βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του μικρού Όσκαρ, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, κατά τις τελευταίες του ημέρες στο νοσοκομείο και δίνει ένα αληθινό μάθημα πίστης κι αισιοδοξίας.

Ροές

Ιάκχου 16

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Vault

Μελενίκου 26

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.