Ένας «Τέρας» κυκλοφορεί ελεύθερο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ομάδα Μικρός Νότος ετοίμασε μια παράσταση αυστηρά για εφήβους βασισμένη στον «Φρανκενστάιν» της Μέρι Σέλεϊ.

Ένας «Τέρας» κυκλοφορεί ελεύθερο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου Μικρός Νότος παρουσιάζει στο σταθερό της θεατρικό σπίτι -κάθε Σάββατο μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου- το «Τέρας». Μια βιωματική παράσταση εκπαιδευτικού δράματος που διερευνά την έννοια της διαφορετικότητας, βασισμένη στη νουβέλα της Μέρι Σέλεϊ «Φρανκενστάιν», ενώ απευθύνεται αποκλειστικά σε εφήβους από 12 έως 17 ετών.

Εμψυχωτές και πρωταγωνιστές αυτής της θεατρικής εμπειρίας που παίρνει τη μορφή βιώματος είναι οι Χρύσα Διαμαντοπούλου (καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας, που υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια), Ιφιγένεια Μακρή και Δήμος Μαμαλούδης. Με αφορμή τον κεντρικό ήρωα του έργου, έφηβοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα που ξεκινούν από την ουσία του ζητήματος. Η παράσταση δεν εστιάζει μόνο στο πως η σύγχρονη κοινωνία αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα και πως αντιδρά απέναντι της, αλλά σε τι συνίσταται το διαφορετικό, και γιατί τα μέλη μιας κοινότητας εστιάζουν σε όλα όσα τους διαφοροποιούν από τον συνάνθρωπο κι όχι σε αυτό που τους ενώνει πάνω απ’ όλα, η ανθρώπινη φύση.

Ένας «Τέρας» κυκλοφορεί ελεύθερο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - εικόνα 1

Η παράσταση ανήκει στο είδος του εκπαιδευτικού δράματος που συνδυάζει παιδαγωγικά εργαλεία και τεχνικές δράματος με στόχο την κατανόηση του εαυτού μας, αλλά και του κόσμου που μας περιβάλλει. Το διαχρονικό μυθιστόρημα «Φρανκενστάιν» μπορεί να ιδωθεί ως μια αλληγορία για τα «τέρατα» που συναντάμε στην καθημερινότητα μας και 200 χρόνια μετά τη συγγραφή του εγείρει ερωτήματα γύρω από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία του τέρατος και το ρόλο της κοινωνίας στη διαμόρφωση του.

Το «Τέρας» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Μικρού Νότιου με την καλλιτεχνική εταιρεία Accident Time, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της συγγραφέα και σκηνοθέτη Chris Cooper, ο οποίος υπογράφει το κείμενο της παράστασης αλλά και τον εκπαιδευτικό μη κυβερνητικό οργανισμό Jian Xue με έδρα το Πεκίνο, σε μετάφραση και διδασκαλία της Φλώρας Σπύρου, σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Τζαβάρα.

i Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 7, 14 & 21 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. | Μέγιστος αριθμός συμμετοχής 40 ατόμων ανά παράσταση | Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο mcf.gr | mikrosnotos.gr | fb: @MikrosNotos

Περισσότερες πληροφορίες

Το τέρας

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο ζωντανεύει μια βιωματική παράσταση εκπαιδευτικού δράματος, που διερευνά την έννοια της διαφορετικότητας, με αφετηρία τον «Φρανκενστάιν» της Μέρι Σέλεϊ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.