Οικογενειακά δράματα και νέες αναγνώσεις κλασικών κειμένων επιστρέφουν στις θεατρικές σκηνές

«Χαρτοπόλεμος», «Νόρα», «Αντιγόνη» και «170 Τετραγωνικά/Moonwalk» παίρνουν το πράσινο φως και αυτή τη σεζόν.

Οικογενειακά δράματα και νέες αναγνώσεις κλασικών κειμένων επιστρέφουν στις θεατρικές σκηνές

«Χαρτοπόλεμος»

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γ. Παλούμπη και κείμενο Β. Ρωμνιού, χαρακτηρίστηκε «γροθιά στο στομάχι» για την ελληνική πραγματικότητα, καθώς καταγράφει τα αδιέξοδα και τις συγκρούσεις της νεοελληνικής οικογένειας. Επιστρέφει για 4η χρονιά, με τους Γ. Τσουρή, Β. Παπακωνσταντίνου, Θ. Αλεξίου. (Μικρό Γκλόρια)

«Νόρα»

Οικογενειακά δράματα και νέες αναγνώσεις κλασικών κειμένων επιστρέφουν στις θεατρικές σκηνές - εικόνα 1

Μας συνεπήρε η Σοφία Χιλλ με την ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο στη sold out παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου που ανέβηκε μόλις για ένα μήνα. Η νέα αυτή ανάγνωση του ιψενικού «Κουκλόσπιτου», που επιστρέφει φέτος στο Άττις, ανάγει τη Νόρα σε σύμβολο αυτογνωσίας. Συμπρωταγωνιστούν οι Τάσος Δήμας και Αντώνης Μυριαγκός.

«Αντιγόνη»

Οικογενειακά δράματα και νέες αναγνώσεις κλασικών κειμένων επιστρέφουν στις θεατρικές σκηνές - εικόνα 2

Αποτέλεσμα του πολύμηνου εργαστηρίου της ομάδας Σημείο Μηδέν (Έβ. Ασουάντ, Έλ. Ιγγλίζ, Κ. Γώγουλος, Αν. Φουντουλίδου) πάνω στην αρχαία τραγωδία, η επιτυχημένη προσέγγιση του σοφόκλειου δράματος από τον Σάββα Στρούμπο έγινε πάνω στη νέα μετάφραση που υπογράφει ο Δ. Δημητριάδης. (Άττις - Νέος χώρος)

«170 Τετραγωνικά/Moonwalk»

Οικογενειακά δράματα και νέες αναγνώσεις κλασικών κειμένων επιστρέφουν στις θεατρικές σκηνές - εικόνα 3

Μια εξαιρετικά δεμένη ερμηνευτική ομάδα (Αμ. Αρσένη, Β. Παπακωνσταντίνου, Αντ. Τσιοτσιόπουλος, Άν. Πατητή) πρωταγωνιστεί στο πρώτο έργο του Γ. Τσουρή. Ένα οικογενειακό δράμα, δημιουργικό δείγμα της γενιάς των 30κάτι, που περιγράφει με βιωματικό τρόπο τη σημερινή Ελλάδα. Σκηνοθετεί ο Γ. Παλούμπης. (Ιλίσια-Βολανάκης, από 12/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου ερευνητικού εργαστηρίου πάνω στην αρχαία τραγωδία, που αντιμετωπίζει την «Αντιγόνη» ως ένα έργο για την επανεκκίνηση της ζωής μετά τον πόλεμο.

Χαρτοπόλεμος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, έναν «Βυσσινόκηπο» στην Αθήνα του σήμερα, μια σειρά από κωμικές και τραγικές ανατροπές οδηγεί μια οικογένεια στα όρια της εξόντωσης.

170 τετραγωνικά / Moonwalk

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Η αγωνιώδης ιστορία δύο αδερφών, που επιστρέφουν στο πατρικό τους, σε μια μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας, μετά το θάνατο του πατέρα τους. Η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη θα προκαλέσει αντιθέσεις και διαφωνίες ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. H εμφάνιση - βόμβα ενός προσώπου, θα φέρει αντιμέτωπους τους αντιήρωες με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους.

Νόρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Ο Θ. Τερζόπουλος δεν διαχειρίζεται ένα οικογενειακό συμβάν –μια γυναίκα επαναστατεί ενάντια στην υποκρισία των κοινωνικών συμβάσεων–, αλλά χρησιμοποιεί τη Νόρα από το «Κουκλόσπιτο» ως σύμβολο αυτογνωσίας, που σχετίζεται με το «είναι» του θεάτρου.

Ιλίσια-Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Μικρό Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.