5 λόγοι για να δούμε το «Mute»

Λίγο προτού o Γιώργος Χρυσοστόμου ανεβεί σόλο στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, του ζητήσαμε να μας πει πέντε λόγους για να δούμε τo one-man-show του.

5 λόγοι για να δούμε το «Mute»

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου είχε την ιδέα για το one-man-show με τον τίτλο «Mute», το συν-σκηνοθέτησε με τη Σοφία Πάσχου και τώρα είναι έτοιμος να το ερμηνεύσει χωρίς τη χρήση λόγου. Λίγο προτού ανεβεί σόλο στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (από 17/10), του ζητήσαμε να μας πει πέντε λόγους για να δούμε την παράσταση.

#1 «Ο πρώτος λόγος είναι ότι, λόγω του ότι δεν υπάρχει λόγος, ψάχνουμε να βρούμε ένα λόγο να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση που να μην έχει λόγο, αλλά λόγο ύπαρξης. Λογικά λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά όταν έρθει ο λογαριασμός, εκλογικεύοντας το ά-λογο, θα έχουμε μια παράσταση παράλογα λογική. Τα λόγια είναι περιττά, η σιωπή είναι χρυσός και ο λόγος δεν έχει λόγο να λέγεται».

5 λόγοι για να δούμε το «Mute» - εικόνα 1

#2 «Η παράσταση είναι βγαλμένη από τα σπλάχνα του μυαλού μου, με μια ιδέα γεννημένη σε ένα δωμάτιο, την εποχή που δεν υπήρχαν κινητό, internet, Spotify, YouTube, Instagram, Facebook, ούτε καν Myspace. Είναι μια κλειδαρότρυπα, από την οποία μπορεί κάποιος να δει τι συνέβη σε όλα τα σπίτια (επτά στο σύνολο) που έχω μείνει. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα παρατήρησης των ανθρώπων στο μετρό, στο δρόμο, στο λεωφορείο, που έχουν μάτια αλλά δεν κοιτάζουν, που έχουν αφτιά αλλά είναι “βουλωμένα”. Στο σπίτι μου μια ζωή έχω την τηλεόραση αναμμένη, αλλά στο mute, και το σάουντρακ, οι μουσικές μου επιλογές, διαστρεβλώνουν την εικόνα. Δοκιμάστε το ή δείτε την παράσταση».

#3 «Άσχετα με την εμπορική επιτυχία, σίγουρα θα είναι η πιο πρωτότυπη παράσταση φέτος. Καλύτερες πολλές, χειρότερες ακόμη περισσότερες, καμία όμως σαν αυτή».

#4 «Οι συντελεστές που έχουν μοιραστεί το όραμα είναι πραγματικά top girls! Η Ηλιάνα Γαϊτάνη είναι το σώμα μου, η Φωτεινή Γαλάνη η μουσική μου, η Μαγδαληνή Αυγερινού το σπίτι μου, η Σοφία Αλεξιάδου το φως μου, η Σοφία Πάσχου το μυαλό μου. Εγώ θα καταθέσω την ψυχή μου στην ιστορία που συνθέτει ο Juan Ayala. Όλοι αυτοί οι “ήρωες” συνεργάζονται με σύγκρουση, πάθος και με αγάπη για το “μωράκι” που θα γεννήσουμε μαζί στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου».

5 λόγοι για να δούμε το «Mute» - εικόνα 2

#5 «Μετά τις “Πέτρες” το στοίχημα ήταν να κάνω κάτι ακόμη πιο δύσκολο και προσωπικό και να μην προχωρήσω στα γνωστά, ασφαλή μονοπάτια που μου επιβάλλουν οι νόμοι της αγοράς και οι ανασφάλειες του χώρου – πάντα με το φόβο ότι με περιμένουν στη γωνία. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι “αναρχικό”, κάτι που δεν περιμένει κάποιος από μένα να κάνω, με μοναδικό όπλο το σώμα μου, και να κολυμπήσω σε έναν ωκεανό με χιλιάδες παραστάσεις δίπλα να επιπλέουν. Κάποιες θα βουλιάξουν και κάποιες θα βρουν το λιμάνι. Η δική μου ελπίζω να αρπάξει ένα κύμα και να “σηκωθεί”!»

Περισσότερες πληροφορίες

Mute

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα βωβό one-man-show αποτελεί το πρωτότυπο εγχείρημα του Γιώργου Χρυσοστόμου, που βασίζεται στο σωματικό θέατρο. Αφορά τους σύγχρονους ανθρώπους, που κοιτάζουν αλλά δεν βλέπουν πραγματικά.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.