Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ»

Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στη σκηνή του Άνεσις υπό τη σκέπη του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, δείτε τις πρώτες φωτογραφίες με τους τέσσερις πρωταγωνιστές.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ»

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη επιτυχία στη νεότερη ιστορία του Θεάτρου Τέχνης και προσωπικά του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Διαγόρα Χρονόπουλου, αναβιώνει στο Θέατρο Άνεσις από 16 Οκτωβρίου.

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ, που έχει αποσπάσει πάνω από 20 βραβεία, ενώ έχει παιχτεί σε περισσότερες από 60 χώρες, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στις 31 Ιανουαρίου 2008, γνωρίζοντας μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, καθώς συνέχισε να παίζεται για 6 σεζόν μέχρι και τον Ιούνιο του 2013. Στην παράσταση συμμετείχαν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Χρήστος Σαπουντζής, η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Πέτρος Λαγούτης. Τώρα επιστρέφουν στη σκηνή του Άνεσις, εκτός από τον Γιώργο Καραμίχο, τον οποίο αντικαθιστά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ» - εικόνα 1

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Θέατρο Τέχνης τιμούν τη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου, που διατέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (1995-1997), καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1998-2001), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2001-2005) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2004-2014), αναβιώνοντας στο μέτρο του δυνατού την παράσταση σε επιμέλεια του Γιάννη Μόσχου.

Το σύγχρονο ισπανικό έργο μιλάει με ωμό ρεαλισμό για τις εργασιακές σχέσεις, «με αφορμή μια από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες που υφίστανται στον εργασιακό κόσμο: την επιλογή προσωπικού», όπως έχει πει ο Τζόρντι Γκαλθεράν.

Τέσσερις υποψήφιοι υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής για μια θέση ανώτατου στελέχους σε μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία. Πολλές από αυτές όμως δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθεαυτή τη θέση εργασίας. Κι όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού, τις οποίες όμως ο συγγραφέας φτάνει στα άκρα, χωρίς να κρύψει το κωμικό και παράλογο στοιχείο που υποκρύπτεται σ’ αυτές.

Τη μετάφραση υπογράφει η Μαρία Τσατσαρώνη και ο Γιώργος Καραμίχος, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς, τη μουσική ο Σταύρος Γασπαράτος και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες της παράστασης

© Φωτογραφιών: Δομινίκη Μητροπούλου

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η μέθοδος Γκρόνχολμ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η παράσταση ανεβαίνει με βάση τη σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου, δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση, και την επιμέλεια του Γιάννη Μόσχου. Αφορά τέσσερις υποψηφίους για μια διευθυντική θέση και τη σαδιστικά μεθοδευμένη συνέντευξη στην οποία υποβάλλονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.