Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών

Έξι παρστάσεις με την προσωπική σφραγίδα του δημιουργού τους επιστρέφουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στις σκηνές της Αθήνας.

Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών

«Τζάσμιν»

Η Ελένη Ράντου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ως Τζάσμιν στη θεατρική διασκευή της οσκαρικής ταινίας του Γούντι Άλεν, που ανέβηκε πέρυσι για πρώτη φορά. Το πρωτοκλασάτο και ανανεωμένο καστ –Μ. Μουμούρης, Π. Δεντάκης, Κ. Μυριαγκού, Κ. Γιαννακόπουλος, Θ. Σκυφτούλης– του Θεάτρου Διάνα καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Σταμάτης Φασουλής. (Από 11/10)

«Ύψωμα 731»

Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών - εικόνα 1

Για ακόμη λίγες παραστάσεις ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία το περσινό μουσικοθεατρικό έργο που υπογράφει με την ιδιαίτερη σκηνική του γλώσσα ο Άρης Μπινιάρης, με αφορμή την ιστορική μάχη του ολιγάριθμου ελληνικού στρατού κατά των Ιταλών τον Μάρτιο του 1941. Συμπρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Σεβδαλής. (Από 14/10)

«Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα»

Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών - εικόνα 2

Στο πλαίσιο των πρωτότυπων μαθημάτων Ιστορίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάζει τη δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία, αντλώντας υλικό από το 6ο, το 7ο και το 8ο βιβλίο του Θουκυδίδη. Η πολυσυζητημένη παραγωγή επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής με αγγλικούς υπέρτιτλους. (Στις 10-13/10)

«Τω μάθειμα»

Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών - εικόνα 3

Θα ξεχάσεις ό,τι σε έχουν μάθει με τη διασκευή του έργου του Ευγένιου Ιονέσκο που ανεβάζουν ο Δημήτρης Κομνηνός και η ομάδα του 90°C. Η παράσταση, που εστιάζει στο ζήτημα αποδοχής της διαφορετικότητας, προέκυψε έπειτα από πολύμηνη έρευνα πάνω στην πολιτισμική κρίση της διδακτικής στην Ελλάδα. («Bios», από 10/10)

«Το δαχτυλίδι της μάνας»

Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών - εικόνα 4

Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας C. for Circus συνεχίζει να σαρώνει για τρίτη συνεχή χρονιά. Φέτος, υπό τη σκέπη του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, μετακομίζει στο «Bios». Ο Παύλος Παυλίδης σκηνοθετεί το έργο του Γιάννη Καμπύση, ξαναγράφοντας τις τελευταίες στιγμές από τη ζωή ενός ποιητή. (Από 14/10)

«Φινιστρίνι»

Έξι επαναλήψεις υψηλών προδιαγραφών - εικόνα 5

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση ενός άνδρα που έρχεται να κάνει τον απολογισμό της ζωής του γεμίζοντας τη σκηνή με γέλιο και με κλάμα σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Το κείμενο έγραψε ο Βασίλης Ρίσβας και ο ικανότατος Αντίνοος Αλμπάνης πρωταγωνιστεί με χιούμορ, ενδοσκοπική διάθεση, αυτοσαρκασμό και απλότητα στη σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου (από 14/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Το δαχτυλίδι της μάνας

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η ομάδα, θέλοντας να ξορκίσει την πίκρα του θανάτου, στήνει μια τελετή αποχαιρετισμού, σε ένα έργο που εκτυλίσσεται στην ελληνική ύπαιθρο και παρακολουθεί τις τελευταίες στιγμές ενός 17χρονου.

Τω μάθειμα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Σε αυτήν τη διασκευή του έργου, που προέκυψε έπειτα από πολύμηνη έρευνα πάνω στην πολιτισμική κρίση της διδακτικής στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται η αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τζάσμιν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 135 '

Η θεατρική διασκευή της Ελένης Ράντου, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, πάνω στο σενάριο του «Βlue Jasmine» του Γούντι Άλεν, η οποία πραγματεύεται το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

Το φινιστρίνι

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Μια καταγραφή των νευρώσεων και της απομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος αποφασίζει να απελευθερωθεί από τους αυτοπεριορισμούς του παρελθόντος.

Ύψωμα 731

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Το πεδίο της μάχης στο ύψωμα 371, όπου το 1941 ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός νίκησε τα στρατεύματα του Μουσολίνι, ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων.

Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Στο δεύτερο μέρος των πρωτότυπων μαθημάτων Ιστορίας παρουσιάζεται η δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, η Σικελική Εκστρατεία, αντλώντας υλικό από το 6ο, το 7ο και το 8ο βιβλίο του Θουκυδίδη.

Διάνα

Ιπποκράτους 7

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.