Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ο Δήμος Πειραιά ανανεώνουν τη σχέση των δύο χωρών με μια μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από «Το Βιβλίο των Ωδών».

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο των εορτασμών του παραδοσιακού Κινέζικου Μεσοφθινοπωρινού Φεστιβάλ, η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και ο Δήμος Πειραιά ενισχύουν την αμοιβαία φιλία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας με την μουσικοχορευτική παράσταση «Επιστροφή από τον πόλεμο», η οποία θα παρουσιαστεί για τρεις παραστάσεις (20-22 Σεπτεμβρίου) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Η παράσταση «Επιστροφή από τον πόλεμο» θα ανέβει για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από μια πολυπληθή ομάδα συντελεστών, επιφανών Κινέζων καλλιτεχνών, από οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, η Ένωση Κινέζων Μουσικών και η Ομοσπονδία Λογοτεχνίας και Τέχνης της Κίνας, με τη συμμετοχή της International Master Philharmonic Orchestra. Πάνω από 150 πρωτότυπα κοσμήματα και ενδύματα μεταδίδουν την αισθητική της παραδοσιακής κινέζικης κουλτούρας επί σκηνής, επιφυλάσσοντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία σε μία παράσταση: κινέζικους χορούς, σύγχρονη τεχνολογία πολυμέσων, αλλά και 20 πρωτότυπα μουσικά κομμάτια που αντλούν από το χθες και το σήμερα.

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 2

Πρόκειται για την πρώτη παράσταση που συνδυάζει το κινέζικο «Βιβλίο των Ωδών», από το οποίο είναι εμπνευσμένη, με δυτική μορφή τέχνης. Βασισμένο σε λαϊκές ιστορίες, το «Βιβλίο των Ωδών» είναι η παλαιότερη συλλογή της κινεζικής ποίησης και αποτελείται από έργα λαϊκών συγγραφέων -που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 7ο αιώνα π.Χ.- με αναφορές στην ιδεολογία, στη θρησκεία, στα ήθη και τα έθιμα της Κίνας. Θεωρείται από πολλούς μελετητές ως το ανατολικό «Έπος του Ομήρου» αφού μοιράζονται την ίδια περίοδο δημιουργίας, το ίδιο ύφος και την ίδια ιστορική αξία. Το μυθολογικής υφής κείμενο εξυμνεί την αγάπη και την εργασία, αντανακλά όμως και τη νοσταλγία, τη δυσαρέσκεια και την οργή του λαού εναντίον της καταπίεσης και του εκφοβισμού.

iΔημοτικό Θέατρο Πειραιά | 20-22 Σεπτεμβρίου | 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Με ελληνικούς υπότιτλους | Πληροφορίες: www.dithepi.gr

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 3
Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Επιστροφή από τον πόλεμο

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 120 '

Η παράσταση συνδυάζει για πρώτη φορά το κινέζικο «Βιβλίο των Ωδών», που θεωρείται ως το «Έπος του Ομήρου» της Ανατολής, με τη δυτική μορφή τέχνης. Η παραδοσιακή κινέζικη κουλτούρα συνδυάζεται επί σκηνής με σύγχρονα στοιχεία ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας του χθες με το σήμερα.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.