Εσύ τι θα έκανες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής;

Οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουϊζίδου, Πέγκυ Σταθακοπούλου πρωταγωνιστούν στο έργο «The children» της Λούσι Κίρκγουντ στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια, με φόντο έναν κόσμο που ζει τις συνέπειες μιας πυρηνικής έκρηξης.

Εσύ τι θα έκανες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής;

Οι Ρένια Λουϊζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου πρωταγωνιστούν στο «The children» της Λούσι Κίρκγουντ. Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Ιλίσια -από 26 Οκτωβρίου- και μας φέρνει αντιμέτωπους με την πιθανότητα μιας πυρηνικής καταστροφής σε πρώτο πλάνο, με την περιβαλλοντική παρακμή αλλά και την παρακμή του ίδιου του ανθρώπινου είδους σε δεύτερο. Τους τρεις ηθοποιούς πρώτης γραμμής καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Νικορέστης Χανιωτάκης, ο οποίος ξεχώρισε την προηγούμενη σεζόν με τα «Κάθε Τρίτη με το Μόρι» και «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν». Τη μετάφραση υπογράφουν οι Μακή Μαρσέιγ και Γιωργής Τσουρής, ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Γιάννης Μαθές.

Εσύ τι θα έκανες σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής; - εικόνα 1

Η μόλις 35 ετών διακεκριμένη με Βραβείο Ολίβιε συγγραφέας του έργου, Λούσι Κίρκγουντ, εμπνεύστηκε το «The children», όταν άκουσε την αληθινή ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα το 2011. Το έργο, που βρίθει κοινωνικών και πολιτικών προεκτάσεων, μιλάει για τους ανθρώπους που διανύουν μικρές αποστάσεις, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, όπως σημειώνει η συγγραφέας. Όλα ξεκινούν, λίγο μετά την έκρηξη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα. Ένα ισχυρό τσουνάμι κάνει την θάλασσα να μοιάζει με «γάλα που βράζει», οι διακοπές ρεύματος διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από την ραδιενέργεια. Η Χέιζελ (Ρένια Λουϊζίδου) και ο άντρας της Ρόμπιν (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) έχουν καταφύγει στο απομονωμένο εξοχικό τους σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν, με πολλές ελλείψεις βασικών παροχών, κάνοντας γιόγκα και προσευχές. Η απρόσμενη άφιξη της Ρόουζ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) αναμοχλεύει το κοινό παρελθόν των τριών παλιών φίλων και επιστημόνων, η οποία καταλήγει σε μια τρομακτική πρόταση. Το ζήτημα είναι ποιος θα σηκώσει στους ώμους του το βάρος της ευθύνης αυτής της πρότασης απέναντι στο μέλλον, απέναντι στα «παιδιά», πνευματικά και βιολογικά.

Το «The children» έκανε πρεμιέρα στο Royal Court Theatre του Λονδίνου το 2016, ενώ πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο Manhattan Theatre Club στο Μπρόντγουαιη, με πολύ καλές κριτικές.

© φωτογραφιών: Αγγελική Κοκκοβέ

i«The children» | Θέατρο Ιλίσια | Από 26 Οκτωβρίου | Προπώληση μέσω viva.gr | theatroilisia.gr

Περισσότερες πληροφορίες

The children

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η έκρηξη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα φέρνει τρεις ανθρώπους αντιμέτωπους με την περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και την παρακμή του ανθρώπινου είδους.

Ιλίσια

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.