Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Παραστάσεις θεάτρου και χορού για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο και υπηρεσίες καθολικής προσβασιμότητας, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Our Festival που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του πέμπτου Our Festival, προσφέρει παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο και καθολική προσβασιμότητα, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ. Περισσότεροι από 7.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις στο ανοιχτό θέατρο του Χαλανδρίου μέχρι σήμερα, το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη θεατών και καλλιτεχνών. Τόσο το θέατρο όσο και ο χορός έχουν την τιμητική τους.

Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου - εικόνα 1
«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» της ομάδας Κοπέρνικος

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δούμε: την παράσταση «Χοηφόροι» του Αισχύλου από την ομάδα Terre de Semis, σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη. Μια ερευνητική ματιά πάνω στο δεύτερο μέρος της τριλογίας της «Ορέστειας» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι Λάζαρος Βαρτάνης, Άρης Λάσκος, Δήμητρα Μητροπούλου και Ειρήνη Φαναριώτη (3/9, με ακουστική περιγραφή, τιτλισμό για κωφούς και βαρήκοους, διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Στις 4/9, η ομάδα 90 Βαθμοί Κελσίου βουτάει για άλλη μια φορά στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Τω μάθειμα» με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κομνηνού. Μια διασκευή του ομώνυμου εμβληματικού για το Θέατρο του Παραλόγου δράματος του 1950, που μεταφέρεται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Πολυμέρη, Μελέτης Γεωργιάδης, James Rodi (με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Η ομάδα Playback Ground παρουσιάζει στις 5/9 μια διαδραστική παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου playback, η οποία εμπνέεται από τις ιστορίες του κοινού (με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Η διάσημη ομάδα παιδικού θεάτρου Κοπέρνικος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, στις 7/9, με «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». Μια παράσταση με στοιχεία διάδρασης, και χρήση κούκλας, που βασίζεται σε ένα πρωτότυπο κείμενο των βραβευμένων Άγγελου Αγγέλου (ο οποίος υπογράφει και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση) και Έμης Σίνη. Το τσίρκο συναντά τον χορό στο «Μαδρέν» της ομάδας ΟΩ (7/9), ενώ οι Ginger Creepers Theater Band, με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», καταθέτουν το δικό τους πόνημα πάνω σε αξίες που επαναπροσδιορίζονται διαρκώς (8/9, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα).

Παράλληλα, νέοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν ένα δείγμα της δουλειάς τους, μιλώντας μέσα από το χορό για την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα: «Narkisos-Anoreksis-Os» της ομάδας Μυία (3/9), «Το ταξίδι» της Ντέμης Παπαθανασίου (6/9, με ζωντανή ακουστική περιγραφή), «ΙΝΤΕΚΑΛ» της Ελιάν Ρουμιέ (6/9), «Her» της ομάδας enRoute Dance co. από τις Πωλίνα Χρυσάφη και Χριστίνα Καρπούζου (6/9).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Our Festival 5

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

iΕυριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι | Είσοδος ελεύθερη | Πληροφορίες: emeis.net.gr/our-festival-5/ |

Περισσότερες πληροφορίες

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '

Τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών ανακαλύπτουν τον κόσμο της γνώσης μέσα από τη διάδραση, τη χρήση κούκλας και την πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Αγγέλου.

Τω μάθειμα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Σε αυτήν τη διασκευή του έργου, που προέκυψε έπειτα από πολύμηνη έρευνα πάνω στην πολιτισμική κρίση της διδακτικής στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται η αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Έγκλημα και τιμωρία

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι, οι Ginger Creepers καταθέτουν το δικό τους πόνημα πάνω σε αξίες που επαναπροσδιορίζονται διαρκώς.

Διαδραστική παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου playback

  • Αυτοσχεδιασμός
  • Διάρκεια: 90 '

Οι ιστορίες του ίδιου του κοινού, τα βιώματα και οι προβληματισμοί του διαμορφώνουν το σενάριο της παράστασης, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ο Ορφέας και η καστανιά

  • Μουσική & Αφήγηση
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα μουσικό παραμύθι που μιλάει για την ευαισθητοποίηση πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Μαδρέν

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 40 '

Το τσίρκο και ο χορός ενώνονται σε μια σκηνική σύνθεση με διαρκώς μεταβαλλόμενα τοπία, αφηγήσεις και όχημα χάρτινους σωλήνες.

Το ταξίδι

  • Χορός
  • Διάρκεια: 20 '

Η χορογραφία αποτελεί μια μελέτη στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι «Άντρες χωρίς γυναίκες», που εξερευνά τις συναντήσεις που διαμορφώνουν την πορεία της ζωής μας.

ΙΝΤΕΚΑΛ

  • Χορός
  • Διάρκεια: 10 '

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνοσυριακή καταγωγή της, η καλλιτέχνις εξερευνά τα στάδια της μετάβασης μέσα από τον αποχαιρετισμό του παρελθόντος και την ελπίδα για το μέλλον.

Her

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 15 '

Ένα ντουέτο σύγχρονου χορού που μιλάει για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αλλά και για την άρνηση της γυναίκας να συμμορφωθεί με τους άτυπους κοινωνικούς κανόνες και τα στερεότυπα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.