Ραντεβού με πρωτοκλασάτους θιάσους στου Παπάγου

Τέσσερις παραστάσεις με δυνατούς παίκτες της εγχώριας θεατρικής σκηνής ανεβαίνουν στα βόρεια, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Ραντεβού με πρωτοκλασάτους θιάσους στου Παπάγου

Σε ένα από τα ωραιότερα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας, στο Κηποθέατρο του Άλσους Παπάγου, επιστρέφουν, μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία, τέσσερις παραστάσεις που ξεχωρίζουν για τους πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές τους.

Είστε για μια παρτίδα «Τάβλι»;

Ραντεβού με πρωτοκλασάτους θιάσους στου Παπάγου - εικόνα 1

Στις 27 Αυγούστου το δίδυμο Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης πρωταγωνιστεί στην πιο διάσημη παρτίδα τάβλι του νεοελληνικού θεάτρου, το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Σε αυτό το αριστουργηματικό έργο παρακολουθούμε τύπους περιθωριακούς της μεταπολεμικής Ελλάδας αλλά και τα όνειρα του νεοέλληνα για μεγάλη ζωή με συναισθηματική, γλαφυρή γλώσσα και βαθιά αντίληψη της ελληνικής νοοτροπίας.

Προμηθέας γένους θηλυκού

Ραντεβού με πρωτοκλασάτους θιάσους στου Παπάγου - εικόνα 2

Στις 28 Αυγούστου οι Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, ανεβαίνουν στη σκηνή και πλαισιώνουν την ελληνικής καταγωγής και διεθνούς φήμης ηθοποιό Κάθριν Χάντερ στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου. Το επιδαύριο στοίχημα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρου Σ. Τσακίρη, που εξιστορεί την τιμωρία του Προμηθέα από τον Δία επειδή έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους, θα δούμε σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

All-star «Νεφέλες» από τον Δημήτρη Καραντζά

Ραντεβού με πρωτοκλασάτους θιάσους στου Παπάγου - εικόνα 3

Ο Δημήτρης Καραντζάς μάς εντυπωσίασε στην Επίδαυρο με τις «Νεφέλες», την πρώτη του σκηνοθετική προσέγγιση πάνω στον Αριστοφάνη. Στις 5 Σεπτεμβρίου η παράσταση ανεβαίνει στα βόρεια, όπου ένας εκλεκτός θίασος -Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου- πρωταγωνιστεί σε μια φρέσκια εκδοχή της αριστοφανικής σάτιρας περί ψευτοδιανόησης και στρεψοδικίας, που με αναφορές στην επικαιρότητα γεφυρώνει τα διαφορετικά κομμάτια που απαρτίζουν τη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Το τάβλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Kωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδει γλαφυρά τη νεοελληνική πραγματικότητα και τον ενδόμυχο πόθο του νεοέλληνα να πιάσει την καλή.

Νεφέλες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Το μείζον ζήτημα του δίκαιου και του άδικου λόγου καθώς και η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στη συντήρηση και στο νεωτερισμό είναι τα στοιχεία της αριστοφανικής κωμωδίας που φιλοδοξεί να αναδείξει η ανάγνωση του Δ. Καραντζά.

Προμηθέας Δεσμώτης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση που ορθώνεται μπροστά στην εξουσία για να απαιτήσει πρόοδο και γνώση, με την ελληνικής καταγωγής Κάθριν Χάντερ στον ομώνυμο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.