Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα»

Η περιοδεία της θεατρικής διασκευής του γνωστού μυθιστορήματος της Μαρίας Ιορδανίδου συνεχίζεται στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας με έναν ωραίο all-star θίασο να πρωταγωνιστεί.

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα»

«Ο εαυτός ο δικός μου, οι άνθρωποι μου είναι» μας λέει η θρυλική κοκόνα από την Πόλη, η «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, με την Ελένη Κοκκίδου να ενσαρκώνει με ζωντάνια και ρεαλισμό τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πανελλαδική περιοδεία της παράστασης, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και θεατρική απόδοση Άκη Δήμου, συνεχίζεται στο Alex Digital Cinema στο Πόρτο Ράφτη στις 21/8, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με τρεις ακόμα παραστάσεις στην Αθήνα (Βριλήσσια 31/8, Ηλιούπολη 1/9, Αχαρνές 10/9).

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα» - εικόνα 1

Ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών -Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους- όπου ο κάθε ένας δίνει τη δική του υποκριτική πινελιά σε μια δουλειά συνόλου, ζωντανεύει τα ήθη, τη γλώσσα και την Ιστορία της Κωνσταντινούπολης των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Μέσα από τη στοργή, το χιούμορ και τις συνταγές (κατέχουν το δικό τους ξεχωριστό κομμάτι μέσα στην παράσταση) της Λωξάντρας, συγκινούμαστε, γελάμε και αναγνωρίζουμε στοιχεία της παράδοσής μας. Σύμμαχός μας σε αυτό το ταξίδι η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και η ατμοσφαιρική φωνή της Σοφίας Παπάζογλου, που με τον ρόλο της τραγουδίστριας Ευθαλίας μας συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή. Το θίασο απαρτίζουν οι Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα» - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Λωξάντρα

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.