Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκης Παπαδημητρίου πρωταγωνιστούν στο μολιερικό «Δον Ζουάν» που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης και οι αναγνώστες του «α» μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν»

Γοητευτικός, αινιγματικός και παθιασμένος είναι ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Είναι εκείνος αθεράπευτα ρομαντικός καρδιοκατακτητής που θέλει όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως: υπηρέτριες, χωριατοπούλες, κυρίες της αυλής και ήρωας που ενσαρκώνει τις ελευθεριότητες και τις αυθαιρεσίες των ευγενών. Στην καλοκαιρινή παραγωγή της 5η Εποχή, τον ήρωα-μύθο ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής την Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια και τον Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου. Παίζουν ακόμα ο Δημήτρης Καραμπέτσης, η Ηρώ Μπέζου, ο Γιάννης Σοφολόγης κ. ά.

Πρεμιέρα για τον «Δον Ζουάν» - εικόνα 1
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Θέμης Μουμουλίδης έχει προσεγγίσει το έργο δύο ακόμα φορές, το 1997 και το 2005. Τώρα όπως είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο «α» ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει σ’ αυτό. Για εκείνον «Ο Δον Ζουάν διεκδικεί την απόλυτη ελευθερία και την απαλλαγή από συναισθηματικά, ηθικά, κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά δεσμά. Και, παρότι έχει τη φήμη του αποπλανητή ή του απατεώνα, είναι απόλυτα και αμείλικτα ειλικρινής, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γίνεται, έτσι, ο παραβάτης και ο υπονομευτής κάθε νοητής κοινωνικής τάξης. Ένα τέρας, που αρνείται να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτούς τους κανόνες που μπορεί να διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή, αλλά χωρίς τους οποίους καμία κοινωνική σχέση δεν είναι πλέον εφικτή. Ή μήπως είναι;»

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 14/7στο Κηποθέατρο Παπάγου και μέσα στον Ιούλιο θα παιχτεί και σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Αττιπκής, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Βριλησσίων (15/7), στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (21, 22/7), στο Βεάκειο Πειραιά (23/7), στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (25/7). Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις στο Βεάκειο και το Θέατρο Πέτρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Ζουάν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αποπειράται να αποκαλύψει τις λιγότερο προφανείς φιλοσοφικές πτυχές ενός μύθου, όπως τον αποτύπωσε η πένα του Μολιέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.