6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις

Εννέα παραστάσεις που ξεχώρισαν τη φετινή αλλά και την προηγούμενη σεζόν περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και έχετε ακόμα μία ευκαιρία να τις δείτε.

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις

Εννέα παραστάσεις που ξεχώρισαν τη φετινή αλλά και την προηγούμενη σεζόν περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και έχετε ακόμα μία ευκαιρία να τις δείτε.

#1 «Ρένα»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 1

Την εμβληματική προσωπικότητα της «Ρένας» του Αύγουστου Κορτώ ενσαρκώνει η Υρώ Μανέ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Ένα έργο-ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς, που αιχμαλωτίζει την ιστορία των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα μέχρι και σήμερα, μέσα από την πορεία και τη ματιά μιας ιερόδουλης. Συμπρωταγωνιστούν οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου (4/7 Ηλιούπολη).

#2 «Σίρλεϋ Βαλεντάιν»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 2

Η Μπέσυ Μάλφα ερμηνεύει τη «Σίρλεϋ Βαλεντάιν», μια γυναίκα -σύζυγος και μητέρα- που λίγο μετά τα πενήντα αποφασίζει να κάνει την επανάσταση της με σκοπό να ξαναβρεί τον εαυτό της. Στον γλυκόπικρο μονόλογο του Ουίλι Ράσελ, που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας, η ηρωίδα κάνει ένα ταξίδι κοντά στη θάλασσα όπου μια αναπάντεχη γνωριμία θα της δώσει ένα διέξοδο από όλα αυτά που την κρατούν εγκλωβισμένη. Πόσο θα κρατήσει όμως αυτή η επανάσταση; (27/7 Παπάγου, 5/8 Λαύριο)

#3 «Βερβερίτσα»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 3

Ο Νίκος Μουτσινάς, με συμπρωταγωνίστριες τις Μαρία Σολωμού και Ματίνα Νικολάου, γνώρισε φέτος αλλεπάλληλα sold out με την «Βερβερίτσα», σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία, γι’ αυτό και συνεχίζει ακάθεκτος. Η φαρσοκωμωδία όπου απ’ ότι φαίνεται τα πάντα μπορούν να συμβούν με αφορμή ένα σκίουρο, συνεχίζει με περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της πόλης (2 & 3/8 Πόρτο Ράφτη, 2/9 Βριλήσσια, 8/9 Νέα Μάκρη).

#4 «Toc toc»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 4

Τα τελευταία έξι χρόνια το «Toc Toc» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου συνεχίζει να παίζεται με μεγάλη επιτυχία, αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές με φόντο τον προθάλαμο ενός ιατρείου. Πρωταγωνιστούν Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη (11/7 Βεάκειο, 12/7 Ηλιούπολη, 14/7 Πόρτο Ράφτη).

#5 «Οι γαμπροί της ευτυχίας»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 5

Ο Γιάννης Μπέζος επιστρέφει με τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς «Οι γαμπροί της ευτυχίας» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός βάζει για άλλη μια φορά ένα κωμικό στοίχημα με την γνωστή ιστορία που ενέπνευσε την ομώνυμη ελληνική ταινία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου. Τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς (23/7 Παπάγου, 24/7 Πετρούπολη, 25/7 Βεάκειο, 13, 27, 28, 30/8 σε Λαύριο, Βριλήσσια, Κορυδαλλό, Αιγάλεω).

#6 «Λωξάντρα»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 6

Η θρυλική «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου με την Ελένη Κοκκίδου στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο περιοδεύει σε ανοιχτά θέατρα της Αθήνας με επόμενους σταθμούς. Βασισμένος στη θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη των τελών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά, ενώ το ρόλο της τραγουδίστριας Ευθαλίας ερμηνεύει η Σοφία Παπάζογλου (6/7 Πετρούπολη, 13, 21, 31/8 σε Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Βριλήσσια, 1/9 Ηλιούπολη).

#7 «Άρης»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 7

Η Σοφία Αδαμίδου έγραψε το κείμενο, ο Βασίλης Μπισμπίκης σκηνοθετεί και ο Τάσος Σωτηράκης πρωταγωνιστεί στον μονόλογο που βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του θρυλικού Άρη Βελουχιώτη. Η παράσταση παρουσιάστηκε στον Τεχνοχώρο Cartel για δύο συνεχόμενες θεατρικές σεζόν με μεγάλη επιτυχία, ενώ ετοιμάζεται να συνεχίσει και για τρίτη. Η περιοδεία ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου, επέτειο θανάτου του Άρη, από την Καισαριανή, σημείο αναφοράς καθώς ο Βελουχιώτης μίλησε στην Σύσκεψη της Καισαριανής για την αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών. Ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς στη Νίκαια, όπου στις 17 Αυγούστου 1944 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, 75 άνθρωποι. (20/7 Πετρούπολη, 3/9 Κορυδαλλός, 4/9 Αιγάλεω, 23/9 Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς)

#8 «Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 8

Ο Τάσος Ιορδανίδης ερμηνεύει το ρόλο του Αμερικανού στρατιώτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Τζο Μπόναμ για δεύτερη φορά στο αντιπολεμικό έργο του Ντάλτον Τράμπο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του». Το ρόλο που αποτέλεσε το πρώτο επαγγελματικό θεατρικό του εγχείρημα αντιμετώπισε ως προσωπικό στοίχημα ο γνωστός ηθοποιός και το κέρδισε. Καταθέτει μια δύσκολη όχι μόνο υποκριτικά αλλά και σωματικά βερμηνεία του παράλυτου ήρωα. Το πρωτότυπο του 1939, το οποίο μάλιστα μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Τράμπο στον κινηματογράφο το 1971, μετατράπηκε από την Σοφία Αδαμίδου σε έναν θεατρικό μονόλογο, τον οποίο σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα (9/7 Παπάγου, 18/7 Βράχων, 15/9 Πετρούπολη).

#9 «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια»

6 + 3 παραστάσεις του χειμώνα που δεν θέλεις να (ξανα)χάσεις - εικόνα 9

Η Λίλα Μπακλέση και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής είναι σκηνοθέτες και ταυτόχρονα πρωταγωνιστές της παράστασης «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Με φόντο μια νησιωτική ελληνική πόλη στα τέλη των 80ς και τις αρχές των 90ς, εξελίσσεται η ιστορία της Μένιας και του Νικολή. Πάνε μαζί σχολείο, ονειρεύονται, μεγαλώνουν και ερωτεύονται αλλά παρά τις επιλογές τους και τη σκληρή πραγματικότητα που τους χτυπάει την πόρτα, πάντα κάτι τους κρατάει ενωμένους. Ένα έργο ύμνος στον έρωτα και τη ζωή με το οποίο γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα, ταξίδεψαν στο Λονδίνο, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ και τώρα περιοδεύουν σε ανοιχτά θέατρα της Αθήνας (14/7 Χαλάνδρι, 17/7 Ηλιούπολη, 19/7 Βριλήσσια, 20/7 Παπάγου, 22/7 Βράχων).

Περισσότερες πληροφορίες

Λωξάντρα

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Οι κάτω απ’ τα αστέρια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μια ιστορία ενηλικίωσης και αγάπης, με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Toc toc

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια παράσταση για το πώς η αναμονή στο σαλονάκι ενός γιατρού μπορεί να καταλήξει σε ομαδική ψυχοθεραπεία με πολλές ανατροπές.

Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Το σπουδαίο κείμενο του Τράμπο μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τηνΣοφία Αδαμίδου σε έναν σπαρακτικό μονόλογο-καταγγελία στον πόλεμο και τη βία.

Βερβερίτσα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έπειτα από πολλές συνεδρίες με έναν σύμβουλο γάμου, ένα ζευγάρι χάνεται σε ένα δάσος. Εκεί, στην προσπάθειά του να βρει το δρόμο της επιστροφής, του συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.

Σίρλεϋ Βαλεντάιν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 100 '

Μια γλυκόπικρη κωμωδία για μια Βρετανίδα λίγο μετά τα 50, που ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Οι γαμπροί της Ευτυχίας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Αρραβωνιάσματα, παρεξηγήσεις, κληρονομιές και μια νύφη στα αζήτητα, σε μια κλασική κωμωδία που αγαπήθηκε στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη με πρωταγωνιστές τους Αυλωνίτη - Βασιλειάδου.

Άρης

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και τους αγώνες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Βερβερίτσα Reloaded

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έπειτα από πολλές συνεδρίες με έναν σύμβουλο γάμου, ένα ζευγάρι χάνεται σε ένα δάσος. Εκεί, στην προσπάθειά του να βρει το δρόμο της επιστροφής, του συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.

Toc toc πάλι... πάλι...

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Για 9η σεζόν και με ανανεωμένο κείμενο και καστ, η παράσταση αποδεικνύει πως η αναμονή στο σαλονάκι ενός γιατρού μπορεί να καταλήξει σε ομαδική ψυχοθεραπεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.