Τι κρατάει την ομάδα «Lord of the dance» στην κορυφή;

Η χορευτική ομάδα έχει γεμίσει το Webley Arena ουκ ολίγες φορές και αποθεώνεται όπου κι αν εμφανιστεί. Λίγες ημέρες πριν από την παράσταση «Dangerous games», η Μαρία Κρύου μας εξηγεί τα μυστικά της.

Τι κρατάει την ομάδα «Lord of the dance» στην κορυφή;

Η χορευτική ομάδα Lord of the dance έχει γεμίσει το Webley Arena ουκ ολίγες φορές και αποθεώνεται όπου κι αν εμφανιστεί. Λίγες ημέρες πριν από την παράσταση «Dangerous games», με την οποία έρχεται στο Τάε Κβον Ντο στις 19/6, η Μαρία Κρύου μας εξηγεί τι την κρατάει στην κορυφή.

#1 Τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου

Ο Μάικλ Φλάτλεϊ έκανε το ντεμπούτο του ως χορογράφος-χορευτής στο διαγωνισμό της Eurovision το 1994 με το τραγούδι «Riverdance» και μέσα στα χρόνια κατάφερε κάτι μοναδικό: έσπασε δύο φορές το ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τριάντα πέντε χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Ο Ιρλανδός ρέκορντμαν βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του περίφημου συγκροτήματος Lord of the dance, που εδώ και είκοσι τρία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των μουσικοχορευτικών ομάδων με διεθνή απήχηση.

#2 Πώς χορεύεται το τζιγκ;

Από την καρδιά της κέλτικης παράδοσης έχει ξεπηδήσει το τζιγκ (jig), ο ρυθμικός χορός που αποτέλεσε τη δημιουργική βάση του Μάικλ Φλάτλεϊ και της ομάδας του. Χαρούμενος και ξεσηκωτικός, απαιτεί γρηγοράδα και, το κυριότερο, εκπληκτικό συντονισμό στις κινήσεις των ποδιών. Ο Φλάτλεϊ εμπλούτισε το συγκεκριμένο είδος χορού με μοντέρνα στοιχεία και τεχνικές από πολεμικές τέχνες, πειραματίστηκε με την παραδοσιακή μουσική κι έδωσε μια θεατρική νότα με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά.

Τι κρατάει την ομάδα «Lord of the dance» στην κορυφή; - εικόνα 1

#3 Η εμπειρία του Lord of the dance

Στην Αθήνα πήραμε μια γεύση από τα θεάματα που παρουσιάζει το καλλιτεχνικό συγκρότημα Lord of the Dance στον Λυκαβηττό το 2004 και στο Μπάντμιντον το 2007. Είκοσι τέσσερις Ιρλανδοί χορευτές βηματίζοντας περίτεχνα, πετούσαν και προσγειώνονταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το συγκρότημα Lord of the Dance ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία στο Δουβλίνο το 1996 και γνώρισε αμέσως παγκόσμια επιτυχία, σπάζοντας το ρεκόρ παραστάσεων στη Wembley Arena του Λονδίνου με απόλυτο sold out συνολικά σε 21 παραστάσεις, ρεκόρ το οποίο παραμένει άπιαστο μέχρι και σήμερα.

#4 «Dangerous Games» σε ένα υπερθέαμα

Η παράσταση που θα δούμε στο Τάε Κβον Ντο (19/6) έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς σηματοδότησε την 20ή επέτειο από το διεθνές ντεμπούτο του Φλάτλεϊ κι έκτοτε βρίσκεται σε διεθνή περιοδεία. Αναμένεται λοιπόν άκρως εντυπωσιακή, με ένα τεράστιο video wall ως background, σπέσιαλ φωτιστικά και θεατρικά εφέ και πρωταθλητές ακροβάτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Dangerous games

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 150 '

Ένα μείγμα παραδοσιακής και μοντέρνας κέλτικης μουσικής και χορού με θεατρικά εφέ, χορευτές-ρομπότ και ακροβατικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.