Τα θρυλικά Μπαλέτα Μπεζάρ στο Ηρώδειο

Το χορευτικό σχήμα Béjart Ballet Lausanne, με ιδρυτή το μύθο του χορού Μορίς Μπεζάρ, επιστρέφει στη χώρα μας με τρία έργα.

Τα θρυλικά Μπαλέτα Μπεζάρ στο Ηρώδειο

Το χορευτικό σχήμα Béjart Ballet Lausanne, με ιδρυτή το μύθο του χορού Μορίς Μπεζάρ, επιστρέφει στη χώρα μας με τρία έργα που αποθεώνουν την τέχνη του χορού. Στις 15 και 16/9 θα δούμε στο Ηρώδειο τους «Επτά ελληνικούς χορούς» σε χορογραφία του Μορίς Μπεζάρ και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τη χορογραφία «Tous les hommes presque toujours s’imaginent» σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του συγκροτήματος Ζιλ Ρομάν και μουσική του Τζον Ζορν και το θρυλικό «Μπολερό» του Ραβέλ σε χορογραφία του Μορίς Μπεζάρ.

Οι χορογραφίες

Τα θρυλικά Μπαλέτα Μπεζάρ στο Ηρώδειο - εικόνα 1

«7 Ελληνικοί Χοροί»: Μορίς Μπεζάρ, Μίκης Θεοδωράκης

Αυθεντικά ελληνικά «βήματα» ενσωματωμένα στην χορογραφία του Μπεζάρ φέρνουν στο μυαλό το άρωμα και το χρώμα της Ελλάδας. Ο ένθερμος φιλέλληνας Μορίς Μπεζάρ γοητευμένος από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια την χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε την σύμπραξη δυο κολοσσών της τέχνης για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

«Tous les hommes presque toujours s’ imaginent»: Ζιλ Ρομάν, Τζον Ζόρν

Ο Ζιλ Ρομάν βυθίζεται σε ένα πλήθος συνθέσεων του σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο λαμπρός Αμερικανός πολυ-οργανίστας Τζον Ζόρν, το οποίο έχει εξερευνήσει από το 1990 έως το 2017. Βήμα βήμα, με μια κίνηση, μια πόζα, o Ζιλ Ρομάν πηγαίνει τους χορευτές του πέρα από τους τοίχους.

«Boléro»: Μορίς Μπεζέρ, Μορίς Ραβέλ

Το δημοφιλές μουσικό έργο του Γάλλου συνθέτη Μορίς Ραβέλ (1875 – 1937), γράφτηκε για μπαλέτο το 1928. Ο Μορίς Μπεζάρ δημιούργησε τη χορογραφία στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1961 δίνοντας τον κεντρικό ρόλο της ”Μελωδίας” σε μια χορεύτρια και στη συνέχεια σ’ έναν χορευτή. Ο “Ρυθμός” ερμηνεύεται από μια ομάδα χορευτών. Ερμηνευμένο και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο για πάνω από μισό αιώνα, το Boléro είναι η απόλυτη χορογραφία. Μεταξύ άλλων την έχουν ερμηνεύσει οι κορυφαίοι σολίστ Μάγια Πλισέρσκαγια, Σιλβί Γκιλέμ, Τζορτ Ντον.

Τιμές εισιτηρίων € 100-50. Προπωλήσεις από το www.viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

7 ελληνικοί χοροί / Tous les hommes presque toujours s’ imaginent / Boléro

  • Χορός
  • Διάρκεια: 140 '

Ένα ensemble 60 χορευτών παρουσιάζει τη χορογραφία του Μπεζάρ «7 ελληνικοί χοροί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη (για πρώτη φορά στην Ελλάδα), το «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent» από τον Ζιλ Ρομάν, διάδοχο του Μπεζάρ, σε μουσική του πολυοργανίστα Τζον Ζορν, και το «Boléro», επίσης του Μπεζάρ, σε μουσική Μορίς Ραβέλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.