Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό

Στη 12η χρονιά του, το Bob Theatre Festival μετακομίζει στο Θέατρο Κιβωτός και έρχεται με διαφορετικές και πρωτότυπες ιδέες γεμάτες νεανική δροσιά και ορμή.

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό

Το Bob Theatre Festival επανέρχεται φέτος στο Θέατρο Κιβωτός από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου. Στο διασκεδαστικό πρόγραμμά του, περιλαμβάνονται παραστάσεις, ο διαγωνισμός Scratch Night και φέτος για πρώτη φορά, οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν σε πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια.

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό - εικόνα 1
«Αλάσκα»

Τα παιχνίδια που εγκαινιάζονται είναι ειδικά φτιαγμένα για το φεστιβάλ και υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλες τις μέρες του φεστιβάλ, αφού πλέον οι θεατές δεν μένουν στην παρακολούθηση και την ψηφοφορία, αλλά ενεργοποιούνται και εμπλέκονται άμεσα. Την αρχή κάνει την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ. το «Game of Prawns» που θα στέψει τον Prawn King, μετά από δοκιμασίες, κουίζ, ερωτήσεις γνώσεων και πολλές δοκιμασίες. Έπειτα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. έρχεται το «Finding ΝΩΕ» , το διαδραστικό κυνήγι θησαυρού, στο οποίο μέσα από ένα app, οι συμμετέχοντες καλούνται να γυρίσουν όλο τον Κεραμικό για να βρουν τα 7 χαμένα ζώα και να τα επιστρέψουν στην… Κιβωτό. Last but not least, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 10.30 μ.μ. οι θεατές μπορούν να κάνουν τη σκηνή δική τους, έχοντας 2 λεπτά να κάνουν lip sync όποιο τραγούδι θέλουν, στον επιτυχημένο διαγωνισμό «Lip Sync Battle».

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό - εικόνα 2
«Τα Καβουράκια»

Το Bob Festival έχει εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς που δίνουν ευκαιρία σε νεανικές ομάδες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, κάνοντας τα πρώτα βήματά τους στο θεατρικό τοπίο της πόλης. Μέσα από τις προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ έχουν αναδειχθεί ομάδες που πλέον συνεχίζουν σταθερά τις παραστάσεις τους. Όχημά τους το Scratch Night, στο οποίο διαγωνίζονται 14 ομάδες παρουσιάζοντας 15’ από μία παράστασή τους. Έπειτα από δύο προκριματικούς και τον τελικό, η επιτροπή μαζί με το κοινό δίνουν στη νικήτρια από τις 14 ομάδες, το έπαθλο των €1000, ένα πλήρες mentoring σχετικά με τις μελλοντικές παραγωγές τους και την δυνατότητα να παίξει την παράστασή της σε κάποιο Αθηναϊκό Θέατρο από την επόμενη σεζόν.

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό - εικόνα 3
«Ενισχυτική Διδασκαλία»

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν μερικές ολοκληρωμένες παραστάσεις. Την πρώτη μέρα, Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 9 μ.μ. ακριβώς, η Νατάσα Εξηνταβελώνη υποδέχεται τις νεανικές ομάδες και το κοινό για ένα μάθημα στην «Ενισχυτική Διδασκαλία» με τη συνοδεία μουσικής ή της Imiterasu. Σημειώνονται απουσίες. Τη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η ομάδα peach of art, που εμφανίστηκε στο περσινό Bob Theatre Festival, παρουσιάζει την παράσταση τα «Καβουράκια», την αιτία διαπληκτισμού ανάμεσα στο Βασίλη Τσιτσάνη και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου το 1955. Αμέσως μετά, στις 10 μ.μ. η ομάδα Lorem Ipsum που εμφανίστηκε στο Bob Theatre Festival το 2016, παρουσιάζει την «Αλάσκα» το μακρινό μέρος στο χάρτη που μπορεί να βρίσκεται ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Bob Theatre Festival 2019

  • Φεστιβάλ

«Ενισχυτική διδασκαλία» των Χριστίνας Μαριάνου, Νατάσας Εξηνταβελώνη (Δευτ. 10/6, 9 μ.μ.), «Game of prawns», διαδραστικό παιχνίδι με δοκιμασίες κι ερωτήσεις γνώσεων (Τρ. 11/6, 9.15 μ.μ.), «Finding Νώε», διαδραστικό κυνήγι θησαυρού στον Κεραμεικό μέσω app (Τετ. 12/6, 7.30 μ.μ.), πρώτος προκριματικός Scratch Night (Πέμ. 13/6, 6.30 μ.μ.). Την Παρ. 14/6 δεύτερος προκριματικός Scratch Night (6.30 μ.μ.) και «Lip sync battle», μια μάχη όπου το μόνο που μετράει είναι η σκηνική παρουσία (10.30 μ.μ.). Το Σάβ. 15/6 «Τα καβουράκια» από την ομάδα Peach of Art (7.30 μ.μ.) και «Αλάσκα» από την ομάδα Lorem Ipsum (9.15 μ.μ.). Τελικός Scratch Night (Κυρ. 16/6, 6 μ.μ.)

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".