Η Μητέρα έχει την τιμητική της στο θέατρο Radar

Αφιερωμένες στη γιορτή της Μητέρας είναι μία έκθεση και μία παράσταση στο θέατρο Radar

Η Μητέρα έχει την τιμητική της στο θέατρο Radar

Στο μικρό αλλά καλαίσθητο θέατρο Radar στον Άγιο Ιωάννη, φαίνεται ότι μας συνηθίζουν στις καλές και προσεκτικές επιλογές παραστάσεων και δράσεων. Αυτή τη φορά από τις 10 ως τις 13 Μαΐου, η παράσταση «Καληνύχτα Μητέρα» -που παίζεται ήδη από τις 11 Ιανουαρίου- αφιερώνεται στη γιορτή της Μητέρας και πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση εικαστικού κοσμήματος με θέμα «Με τον δικό μου τρόπο».

Το βραβευμένο με πούλιτζερ «Καληνύχτα Μητέρα» της Μάρσα Νόρμαν σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη, είναι η συνάντηση στη σκηνή της ίδιας ως κόρης (Τζέσυ) με τη μητέρα (Θέλμα), την οποία υποδύεται η Μαρία Σκούντζου. Τα πάντα περιπλέκονται μετά την δήλωση της κόρης στη μητέρα ότι θέλει να αυτοκτονήσει με το όπλο του πατέρα, και την προσπάθεια εκείνης να τη μεταπείσει, φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια άγνωστες λεπτομέρειες και μυστικά, στην πρώτη φορά που μιλούν ανοιχτά μεταξύ τους. Μητέρα και Κόρη αναμετρώνται και τα συναισθήματα εναλλάσσονται, σε μια παράσταση που ο χρόνος δράσης του έργου ταυτίζεται με το χρόνο έναρξης της παράστασης.

Η Μητέρα έχει την τιμητική της στο θέατρο Radar - εικόνα 1

Στην έκθεση με θέμα «Με τον δικό μου τρόπο», την οποία επιμελείται η εικαστικός Ελένη Δασκαλάκη, ο κάθε εκθέτης κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφει το θέμα, δηλαδή με βάση τις γνώσεις του, επιλέγει πώς και τι θα εκθέσει. Επίσης, σε επαφή με τα εκθέματα βρίσκονται χορευτικές μορφές σχεδιασμένες από την Κυριακή Πανούτσου και υλοποιημένες από την Ιωάννα Παπαστάθη, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από μία εκ των σπουδαιότερων χορευτριών και χορογράφων του 20ου αιώνα, την αντισυμβατική Isidora Dunkan.

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες είναι: :

Παρασκευή 10 Μαΐου: Εγκαίνια έκθεσης 7μ.μ.
Σάββατο 11 Μαΐου: Λειτουργία Έκθεσης 11 π.μ.- 8 μ.μ.και «Καληνύχτα Μητέρα» 9 μ.μ
Κυριακή 12 Μαΐου: Λειτουργία Έκθεσης 11 π.μ.-6 μ.μ. και «Καληνύχτα Μητέρα» 7 μ.μ.
Δευτέρα 13 Μαΐου: Λειτουργία Έκθεσης 5 μ.μ.- 7 μ.μ.και «Καληνύχτα Μητέρα» 8 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Καληνύχτα μητέρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Το βραβευμένο έργο μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

Radar

Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 (απέναντι από τη στάση μετρό Άγιος Ιωάννης)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.