Τι θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Χουβαρδάς την επόμενη σεζόν;

Μετά τη γοητευτική Σελιμέν, η Άλκηστις Πουλοπούλου θα μεταμορφωθεί σε ερωτική Λούλου στην παράσταση που ετοιμάζει ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Τι θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Χουβαρδάς την επόμενη σεζόν;

Ακόμα θυμόμαστε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο της «Lulu» τη δεκαετία του ’90 σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαηλίδη (!) και πιστεύουμε πως η παρουσία της στην παράσταση που ετοιμάζει ο Γιάννης Χουβαρδάς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της. Τον ομώνυμο ρόλο στο έργο του Φράνκ Βέντεκιτ θα ερμηνεύσει η Άλκηστις Πουλοπούλου με συμπρωταγωνιστές τους Άκη Σακελλαρίου, Αλέκο Συσσοβίτη, Χάρη Φραγκούλη, Νίκο Χατζόπουλο, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη και Γιώργο Μπινιάρη.

Η Άλκηστις Πουλοπούλου, η οποία αυτή τη περίοδο παίζει σε μια άλλη παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά, στο «Μισάνθρωπο» (Εθνικό Θέατρο), εκπέμπει την απροσδόκητη αθωότητα, τον αισθησιασμό που διαθέτει η Λούλου και θα πρέπει να αναζητήσει τα σκοτεινά σημεία αυτού του εκθαμβωτικού πλάσματος που οδηγεί τους άνδρες στον εξευτελισμό, ενώ εκείνοι παραμένουν ερωτευμένοι μαζί της μέχρι τέλους. Ο Βέντεκιτ αποθέωσε τη γυναικεία σεξουαλικότητα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία του 1895 και έκανε τη Λούλου, γυναίκα-σύμβολο που στάθηκε μοιραία για όσους τη συνάντησαν.

Η πρεμιέρα της «Lulu» έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και ανεβαίνει σε μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα, σκηνικά της Εύας Μανιδάκη, κοστούμια της Ιωάνννας Τσάμη, μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ειρήνη Φαναριώτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Lulu

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Η Λούλου με τα αναρίθμητα πρόσωπα είναι η ιδανική επιφάνεια για να προβάλλουν άντρες και γυναίκες όλες τις πιθανές και απίθανες φαντασιώσεις τους για το αντικείμενο του πόθου τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.