Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Αυτά τα τρία σπουδαία δραματουργικά έργα είναι μία ασφαλής επιλογή θεατρικής εξόδου.

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Αυτά τα τρία σπουδαία δραματουργικά έργα είναι μία ασφαλής επιλογή θεατρικής εξόδου.

«Η Ευθαλία του Γαλατά»

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα; - εικόνα 1

Παρόντες και κυρίαρχοι στα κείμενα του Θωμά Κοροβίνη ο βαθύς ανθρώπινος πόνος, το πάθος και η μουσικότητα των αισθήσεων. Θα το νιώσετε στο μονόλογο που ανεβαίνει, για δεύτερη χρονιά, σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ με πρωταγωνίστρια τη Νικολέττα Βλαβιανού. Παίζεται στο Αλκμήνη και βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης της ζωής και αφηγείται το χθες.

«Θα πάντα εκεί...-Πεθαίνω σαν χώρα»

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα; - εικόνα 2

Υπάρχει μια ιστορία πίσω από την παράσταση που σκηνοθετεί ο Στέλιος Κρασανάκης με αφορμή το εμβληματικό κείμενο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δ. Δημητριάδη. Πέρασαν 30 χρόνια από την πρώτη σκηνική παρουσίαση του έργου από τη Μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω σε δραματοθεραπευτικό πλαίσιο. Σε εκείνη την παράσταση συμμετείχε ο ηθοποιός Χρήστος Σαπουντζής, που παίζει και στην τωρινή παράσταση του θεάτρου Σταθμός μαζί με την τρανσέξουαλ ηθοποιό Μπέττυ Βακαλίδου.

«Ένας ανεπαίσθητος πόνος»

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα; - εικόνα 3

Οι υπαινιγμοί, οι παύσεις, το ανομολόγητο φορτίζουν την ένταση στα έργα του σπουδαίου Χάρολντ Πίντερ. Στο συγκεκριμένο έργο, για ακόμη μία φορά, βάζει στο επίκεντρο τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Μια συνάντηση γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι επιθυμίες και οι φόβοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή μένουν ανείπωτοι. Η Χριστίνα Χριστοφή σκηνοθετεί τους Δημοσθένη Φίλιππα, Μαρία Μπρανίδου και Κωνσταντή Μιζάρα στη σκηνή του Μπιπ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας ανεπαίσθητος πόνος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Το ραδιοφωνικού χαρακτήρα έργο του Άγγλου δραματουργού εστιάζει στην έλλειψη επικοινωνίας ενός παντρεμένου ζευγαριού, που σπάει τη σιωπή του ύστερα από μια αναπάντεχη συνάντηση.

Η Ευθαλία του Γαλατά

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και αφηγείται το χθες.

Θα πάντα εκεί... - Πεθαίνω σαν χώρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη σκηνική παρουσίαση του «Πεθαίνω σαν χώρα» από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω ο Χρήστος Σαπουντζής, που έλαβε μέρος σε εκείνη την παράσταση, και η Μπέττυ Βακαλίδου, πρωταγωνίστρια των έμφυλων ταυτοτήτων, αντλούν έμπνευση από αυτήν, ενώ αξιοποιούν και μεταγενέστερα άγνωστα κείμενα του συγγραφέα.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
24/04/2024

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.