Η Μαρλέν Ντίτριχ κι ο Ζαν Κοκτώ συνομιλούν με τον Αλέκο Λιδωρίκη στο Faust!

Η τρίτη από τις τέσσερις μοναδικές βραδιές, στις οποίες μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ανεβαίνουν για συνέντευξη στη σκηνή

Η Μαρλέν Ντίτριχ κι ο Ζαν Κοκτώ συνομιλούν με τον Αλέκο Λιδωρίκη στο Faust!

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 21.00, η Μάνια Παπαδημητρίου κι ο Κωνσταντίνος Τζούμας ενσαρκώνουν τη Μαρλέν Ντίτριχ και το Ζαν Κοκτώ, προκειμένου να δραματοποιήσουν τις συνεντεύξεις τους με τον σπουδαίο δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη, το ρόλο του οποίου αναλαμβάνει ο Ακύλλας Καραζήσης. Ζωντανά επί σκηνής ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο και η Μάνια Παπαδημητρίου και η Δάφνη Πανουργιά στη φωνή, για να μας μεταφέρουν στο Χόλιγουντ, υπό τη μουσική της Εντιθ Πιαφ.

Η εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, αποτελεί συνεργασία του Faust-Bar-Theatre-Arts με τη Ζωζώ Λιδωρίκη στην επιμέλεια των κειμένων, την Κίρκη Καραλή στη σκηνοθεσία και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη στη μουσική, με στόχο να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέκου Λιδωρίκη και της 60χρονης καριέρας του, κατά μήκος της οποίας συνομίλησε με πολύ σημαντικούς ανθρώπους της πολιτικής και των τεχνών, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ , η Μέριλιν Μονρόε κι ο Μπενίτο Μουσολίνι. Η ζωντανή μουσική και οι προβολές βίντεο μας μεταφέρουν ιδανικά στις εποχές που έλαμψαν αυτές οι εξέχουσες προσωπικότητες.

Η Μαρλέν Ντίτριχ κι ο Ζαν Κοκτώ συνομιλούν με τον Αλέκο Λιδωρίκη στο Faust! - εικόνα 1
Χατζηπαναγιώτης, Πανταζάρας, Μπιμπής στην προηγούμενη συνάντηση

Στις προηγούμενες συναντήσεις(18/3 & 1/4 ), τον Αλέκο Λιδωρίκη ενσάρκωσαν ο Μάρκος Καρατζόγιαννης κι ο Αργύρης Πανταζάρας, με καλεσμένους αντίστοιχα τον Δημήτρη Λιγνάδη ως Μπενίτο Μουσολίνι, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη ως Ζωζώ Νταλμάς, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη ως Φρανκλιν Ρούσβελτ, και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή ως Έλβις Πρίσλεϊ.

Στην τελευταία συνάντηση (6/5) ανεβαίνουν οι Θεοδώρα Τζήμου ως Μέριλιν Μονρόε, Μάνος Βακούσης ως Λουίτζι Πιραντέλο και Πέρης Μιχαηλίδης ως Αλέκος Λιδωρίκης.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλέκος Λιδωρίκης - Οκτώ Συναντήσεις

  • Θεατρικό Αναλόγιο
  • Διάρκεια: 90 '

Μέσα σε 60 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας ο Αλέκος Λιδωρίκης συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Σε κάθε παράσταση δύο συνεντεύξεις του δραματοποιούνται επί σκηνής από γνωστούς ηθοποιούς. Στις 6/5 ερμηνεύουν οι Θεοδώρα Τζήμου, Μάνος Βακούσης και Πέρης Μιχαηλίδης.

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.