Εξιχνιάσαμε το θεατρικό δείπνο μυστηρίου «Νυφικό πεντοζάλι»

Μια δυνατή εμπειρία προσφέρει η ομάδα Βρες τον Δολοφόνο στο El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Εξιχνιάσαμε το θεατρικό δείπνο μυστηρίου «Νυφικό πεντοζάλι»

Η ομάδα Βρες τον Δολοφόνο, η οποία ειδικεύεται στη διοργάνωση διαδραστικών παραστάσεων μυστηρίου σε μορφή dinner theatre, υπογράφει το «Νυφικό πεντοζάλι», μία ξεκαρδιστική παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρακατσάνη, και μάλιστα σε έναν χώρο ιδιαίτερης αισθητικής, όπως είναι το El Convento Del Arte. Ο δολοφόνος κρύβεται ανάμεσα μας και όπως μας ενημερώνει η ίδια η νύφη στην κρητική διάλεκτο δεν πρόκειται να ξεφύγει: «Γροικάτε κι εδά δεν επερνούν τα κατορθώματά σας, ο δολοφόνος βρίσκεται εδά ανάμεσά σας!».

Εξιχνιάσαμε το θεατρικό δείπνο μυστηρίου «Νυφικό πεντοζάλι» - εικόνα 1

Μουσική από κρητική λύρα δίνει το σήμα έναρξης της παράστασης και ξεσηκώνει το κοινό από το πρώτο λεπτό. Οι Θανάσης Ζερίτης, Μάνος Κανναβός, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη εμφανίζονται ντυμένοι με παραδοσιακή κρητική ενδυμασία και μας βάζουν στο γαμήλιο κλίμα. Μέχρι τη στιγμή που πληροφορούμαστε ότι ο γαμπρός, γόνος Ολλανδικής οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων, βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν το γάμο του με την όμορφη Παρθένα. Έχουμε ήδη μάθει, όμως, ότι ο γάμος γίνεται για να νομιμοποιηθεί το «παράνομο» υλικό που παράγεται από όλα τα χωριά του νησιού.

Αρχίζουμε έτσι να μπαίνουμε ενεργά στο ρόλο του ντετέκτιβ, παίρνοντας στα χέρια μας ένα χάρτη του νησιού με λεπτομέρειες για το κάθε χωριό που μας βοηθούν να λύσουμε το μυστήριο. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή που καθόμαστε στο τραπέζι, ο καθένας αναλαμβάνει ένα ρόλο που αντιστοιχεί στη θέση του στο χωριό, όπως λογιστής, κηπουρός, παιδί της παντρειάς, δοκιμαστής κ.ά. Κάθε τραπέζι, αποτελούμενο από έξι άτομα και πάνω, συμβολίζει κι ένα διαφορετικό χωριό, με ονόματα που προκαλούν το ενδιαφέρον και το γέλιο. Η συνεργασία είναι το παν για να καταφέρετε να φτάσετε μέχρι το τέλος (και να κερδίσετε ένα συμβολικό δώρο από τους ηθοποιούς). Ευκαιρία, λοιπόν, να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους και να επισφραγίσετε αυτή τη γνωριμία με μια ξεχωριστή εμπειρία.

Αυτό που δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο «Νυφικό πεντοζάλι» είναι ότι δεν είναι απλώς μία διαδραστική παράσταση με τη στενή έννοια του όρου, αλλά μια θεατρική εμπειρία που μας επιτρέπει να έρθουμε σε άμεση επαφή με τους ηθοποιούς και να τους ανακρίνουμε έναν έναν. Κάθε ηθοποιός μας δίνει κι ένα γρίφο που θα μας οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Ισχύει, όμως, ότι τα μέλη του κοινού που δεν είχαν τόσο καλή σχέση με την τεχνολογία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν επιτυχημένα στην εξέλιξη της παράστασης. Το κινητό είναι απαραίτητο για να βρούμε τον δολοφόνο, καθώς έτσι αποκαλύπτεται το σημαντικότερο στοιχείο που μας οδηγεί απευθείας σε αυτόν. Δεν είναι, παρόλα αυτά, κατανοητό ποιο είναι το site που πρέπει να επισκεφθούμε γι’ αυτό το σκοπό.

i «Νυφικό πεντοζάλι» | El Convento Del Arte | Κάθε Κυριακή μέχρι 21/4 | Πληροφορίες για την παράσταση | Προπώληση μέσω viva.gr | fb: @vrestondolofono/ | instagram: @vrestondolofono/ |

Περισσότερες πληροφορίες

Νυφικό πεντοζάλι

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Ανατρεπτικό δείπνο μυστηρίου με φόντο ένα γαμήλιο γλέντι, το οποίο παίρνει αναπάντεχη τροπή όταν ο γαμπρός βρίσκεται νεκρός. Ο δολοφόνος κρύβεται ανάμεσα στους θεατές και το κοινό καλείται να αναλάβει ρόλο ντετέκτιβ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.