Έρχονται τα «Μαθήματα Πολέμου II» από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η απόλυτα επίκαιρη παράσταση που γέμισε ασφυκτικά το Μέγαρο Μουσικής, επιστρέφει με το δεύτερο μέρος, με θέμα αυτή τη φορά τη Σικελική Εκστρατεία

Έρχονται τα «Μαθήματα Πολέμου II» από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά την αποθεωτική υποδοχή από τους Financial Times και το sold out στην προηγούμενη εκδοχή της, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάζει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (7,8,9,10,12,13, 14 Μαΐου 2019 στις 21:00) το δεύτερο μέρος της τολμηρής παράστασής του βασισμένης στην Ιστορία του Θουκυδίδη. Τη μουσική υπογράφει κι ερμηνεύει ζωντανα ο Θοδωρής Οικονόμου και όλες τις παραστάσεις προλογίζει η ιστορική σύμβουλος Δρ. Ανδρονίκη Μακρή. Στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη επί σκηνής οι Grace Nwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας.

Σε μια εποχή που στην Ελλάδα αυξάνονται οι ακραίες εκφράσεις βίας και η οικονομική και πολιτική κρίση διαιωνίζεται, η προσπάθεια των αδερφών Λιγνάδη(μετάφραση και διασκευή του Γιάννη Λιγνάδη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη) βρίσκει πρόσφορο έδαφος αντλώντας υλικό από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου. Το πρώτο μέρος που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σεπτέμβριο, αποτελούσε συρραφή των πρώτων 5 βιβλίων, είχε στόχο σύμφωνα με το σκηνοθέτη «να φωτίσει, δίνοντας βήμα στον θουκυδίδειο λόγο, τους αφανείς μηχανισμούς που απεργάζονται τη βία και την ανάσταση του πολέμου.»

Έρχονται τα «Μαθήματα Πολέμου II» από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - εικόνα 1

Τα «Μαθήματα Πολέμου II» παίρνοντας υλικό από το 6ο, το 7ο και 8ο βιβλίο, έχουν ως κεντρικό θέμα τη Σικελική Εκστρατεία(415-413 π.Χ.), την πλέον δραματική αποτυχία των Αθηναίων στον πόλεμο. Η «ιμπεριαλιστική», επεκτατική πολιτική του Δήμου της Αθήνας και των προσώπων-πρωταγωνιστών του όπως ο αμφιλεγόμενος Αλκιβιάδης κι ο αντιφατικός Νικίας, δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί με επιτυχία, εκπληρώνοντας το νομοτελειακό σχήμα της Άτης-Ύβρις-Νέμεσις, με την τελική συντριβή των αθηναϊκών στρατευμάτων και τη ματαίωση της εκστρατείας.

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Στο δεύτερο μέρος των πρωτότυπων μαθημάτων Ιστορίας παρουσιάζεται η δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, η Σικελική Εκστρατεία, αντλώντας υλικό από το 6ο, το 7ο και το 8ο βιβλίο του Θουκυδίδη.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Ακούστε τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά για το "Περλιμπλίν και Μπελίσα"

Ο σημαντικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης του Πορεία, η οποία μόλις κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή.