Το Μικρό Εθνικό ανοίγει τους ορίζοντες του θεάτρου για παιδιά και νέους

Ο Στάθης Λιβαθινός μας θυμίζει την αξία του παιδικού θεάτρου, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση για τις παραστάσεις αλλά και τον μεγάλο αριθμό εργαστηρίων που ανεβάζουν στη σκηνή παιδιά και εφήβους.

Το Μικρό Εθνικό ανοίγει τους ορίζοντες του θεάτρου για παιδιά και νέους

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για παιδιά και νέους (20/3) αλλά και με πρωτοβουλία της ASSITEJ (Διεθνούς Ένωσης Θεάτρου για Παιδιά και Νέους/International Association of Theatre for Children and Young People), που η φετινή της εκστρατεία επικεντρώνεται στο μήνυμα «το θέατρο είναι δώρο», απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους γονείς να φέρουν τα παιδιά, αλλά και στα παιδιά να φέρουν τους γονείς στο χώρο του θεάτρου, στο Μικρό Εθνικό. Την ανανεωμένη Παιδική και Εφηβική Σκηνή που εγκαινίασε φέτος το Εθνικό Θέατρο στο Ισόγειο Rex της οδού Πανεπιστημίου. Δεν είναι όμως μόνο οι παραστάσεις που θα σε τραβήξουν -στο πλαίσιο του ρεπερτορίου αφιερωμένου στη θεματική της ενσυναίσθησης- αλλά και τα 35 διαφορετικά εργαστήρια και δράσεις του Μικρού Εθνικού, που διαρκώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται, ανταμείβοντας το κοινό για την εμπιστοσύνη του από την πρώτη στιγμή, αλλά και επιτυγχάνοντας τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς του στόχους πάνω σε ένα μεγάλο πεδίο αντικειμένων και θεματικών. Έμπειροι επαγγελματίες του Εθνικού Θεάτρου καθοδηγούν παιδιά και νέους σε αυτή τη δημιουργική διαδικασία που τους επιτρέπει να δουν το θέατρο από μέσα, ευκαιρία που έχουν και μέσα από την παρακολούθηση ανοιχτών προβών αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων αλλά και με το ανέβασμα των δικών τους παραστάσεων στο τέλος της χρονιάς.

i Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στο 2107001468 και με email ergastiria2@n-t.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές ιστορίες για αγρίους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Μπερνάρ Φριό.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.