Art Project στο Άλμα

Τέσσερις παραστάσεις φιλοξενεί ο κύκλος εκδηλώσεων The Art Project, ο οποίος συνεχίζεται στο θέατρο του Μεταξουργείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέμη Μουμουλίδη και της Ελένης Ζαραφίδου.

Art Project στο Άλμα

Τέσσερις παραστάσεις φιλοξενεί ο κύκλος εκδηλώσεων The Art Project, ο οποίος συνεχίζεται στο θέατρο του Μεταξουργείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θέμη Μουμουλίδη και της Ελένης Ζαραφίδου.

#1 «Commedia d’Amore»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 1

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Πολυχρονίδη αποκαλύπτει το ταλέντο της σε αυτό το έργο που έγραψε ειδικά για εκείνη και σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης. Συνοδεία δυο μουσικών, η Πολυχρονίδη αφηγείται και τραγουδά ιστορίες που άλλοτε εξυψώνουν και άλλοτε κατακρημνίζουν τον έρωτα. (Μέχρι 21/4)

#2 «Η αποθέωση της τρέλας»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 2

Ο Άουγκουστ Στρίντμπεργκ είναι ο συγγραφέας που έφτασε στα πρόθυρα της τρέλας μετά την αποτυχία των γάμων του. Στη συγκεκριμένη νουβέλα του προσεγγίζει το θέμα του έρωτα μέσα από τη ζωή ενός άντρα, ο οποίος μας διηγείται τις περιπέτειες του σκανδαλώδους πρώτου γάμου του. Ο Κ. Χατζής σκηνοθετεί τον Γ. Παπαπαύλου. (Στις 27/3-21/4)

#3 «Ωκεανός»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 3

Ο Σάκης Μπιρμπίλης επανέρχεται στο μονόλογο του Αλεσάντρο Μπαρίκο που είχε πρωτοπαρουσιάσει πέρυσι με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη. Στον «Ωκεανό» 150 άνθρωποι ζουν τη φρίκη μέσα στη θάλασσα, καθώς βρίσκονται σε ένα ακυβέρνητο πλεούμενο, με την πείνα, το φόβο κι έναν μυστηριώδη άντρα απέναντί τους. (Στις 21/3)

#4 «Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια»

Art Project στο Άλμα - εικόνα 4

O Στ. Χλιαράς σκηνοθετεί το έργο του Μ. Πιτένη, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καίτη Τσιμπέρη, μια καλλιτέχνιδα, που έγραψε ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση της Κοζάνης. Στο έργο υποδύεται μια λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία –με φόντο τη νυχτερινή ζωή των ’80s– ξεθάβει όνειρα που έχασαν το δρόμο τους… (Στις 21-23/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Ωκεανός

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 55 '

Ένα έργο για τη συνάντηση και την πάλη του ανθρώπου με τον εαυτό αλλά και τα πιο κρυφά και σκοτεινά ένστικτα, όταν ισορροπεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Commedia d’amore

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Εγκλωβισμένη σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών ιστοριών και αναμνήσεων, μια γυναίκα αναζητά τα στενά όρια μεταξύ αγάπης και θυμού.

Η αποθέωση της τρέλας

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Ο έρωτας, το σεξ και ο γάμος γίνονται κομμάτια μιας σκληρής μονομαχίας στην αυτοβιογραφική νουβέλα του Σουηδού δραματουργού, σε μιαν άλλη ανάγνωση της μάχης των φύλων.

Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια

  • Δράμα

Mια λαϊκή τραγουδίστρια «παγωμένη στο χρόνο» αφηγείται την ιστορία της, με φόντο τη νυχτερινή ζωή της δεκαετίας του ’80.

Άλμα

Ακομινάτου 15-17 & Αγ. Κωνσταντίνου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".