Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των 4Frontal

Το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Μύρτος» ανεβάζει η γνωστή θεατρική ομάδα στο Δώμα του Θεάτρου Νέου Κόσμου.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των 4Frontal

Η ομάδα 4frontal έχει καθιερωθεί στα θεατρικά πράγματα, κλείνοντας φέτος 10 χρόνια δράσης, τόσο με έργα-σταθμούς της παγκόσμιας δραματουργίας και πρωτότυπες δημιουργίες, όσο και με τη μεταφορά μη θεατρικών κειμένων στη σκηνή. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο «Μύρτος».

Η νέα παράσταση της γνωστής ομάδας, που επιστρέφει στο Θέατρο Νέου Κόσμου, στο Δώμα αυτή τη φορά, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι. Ο Θανάσης Ζερίτης υπογράφει τη σκηνοθεσία με τους Χρηστίνα Γαρμπή, Σταύρο Γιαννουλάδη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιώργο Κισσανδράκη και Χάρη Κρεμμύδα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ποιός είναι όμως αυτός ο «Μύρτος»; Είναι ένα οκτάχρονο αγόρι που γεννήθηκε κοιμώμενο σε μια ελληνική κωμόπολη το 1939, και ακόμα δεν έχει ξυπνήσει. Όλα τα μέλη της οικογένειας του πιστεύουν πως δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει όσο βρίσκεται σε λήθαργο. Μια οικογένεια με μια κόρη φυλακισμένη λόγω αναπηρίας, μια μάνα που θεωρεί την ασχήμια αμάρτημα, έναν πατέρα επιρρεπή στη μοιχεία, μια υπηρέτρια που της σκοτώνουν το νόθο παιδί της, κι έναν ευνούχο, θρησκόληπτο υποτακτικό που παλεύει να καλύψει τις «βρωμιές» τους, πριν γίνουν εφιάλτης.

Σε αυτόν τον κόσμο θα ξυπνήσει ο Μύρτος, κι όταν ξυπνήσει το κακό θα κορυφωθεί και η ψεύτικη ευυποληψία θα καταρρεύσει, στο ακέραιο λογοτεχνικό σύμπαν του Μάτεσι που αντικατοπτρίζεται μέσα από την τελειότητα του νεαρού κορμιού του Μύρτου, καθώς επαναπροσδιορίζει την έννοια της ενοχής, της κακίας και της αμαρτίας.

i «Μύρτος» | Θέατρο Νέου Κόσμου | Δώμα | Από 8 Φεβρουαρίου έως 21 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr | nkt.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των 4Frontal - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Μύρτος

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 95 '

Οι έννοιες της ενοχής, της κακίας και της αμαρτίας επαναπροσδιορίζονται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι που μας μεταφέρει στο τέλος της δεκαετίας του ’30.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.