Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Τάκης Τζαμαργιάς, οι Abovo και μια ομάδα νέων ­θεατρίνων κάνουν ποδαρικό στη νέα χρονιά με ολοκαίνουργιες παραστάσεις σε έργα-πρόκληση.

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Τάκης Τζαμαργιάς, οι Abovo και μια ομάδα νέων ­θεατρίνων κάνουν ποδαρικό στη νέα χρονιά με ολοκαίνουργιες παραστάσεις σε έργα-πρόκληση.

«Ο εραστής»

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του Πίντερ, τοποθετεί ένα τυπικό ζευγάρι Άγγλων μεσοαστών σε μια αλλόκοτη συνθήκη. Ζώντας απομονωμένοι, κάνουν πράξη τις ερωτικές φαντασιώσεις τους, όμως εκεί που φουντώνουν το πάθος και η ηδονή εμφανίζονται η ζήλια και η ενοχή, και η σύγκρουση είναι μοιραία. Η Λένα Φιλίποβα σκηνοθετεί το νεανικό ντουέτο Χρύσα Κοτταράκου - Κωνσταντίνος Παράσης. (Από Μηχανής, από 28/1)

«Φυλές»

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Ένα ντοκιμαντέρ για δύο γονείς που γέννησαν ένα κωφό παιδί έδωσε το έναυσμα στη Νίνα Ρέιν να γράψει για την ανάγκη της επικοινωνίας και της συνύπαρξης. Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται να αναδείξει τις φωτεινές σημάνσεις του έργου, όπως η δημιουργία «φυλών» με πρόσχημα τη θρησκεία, το φύλο κ.λπ. Παίζουν οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Μάνος Καρατζογιάννης κ.ά. (Σταθμός, από 25/1)

«Μυγοφαές»

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Η Ομάδα Abovo ξαναχτυπά με μια κωμωδία που θέλει τέσσερις φίλους γύρω στα 35 να προσπαθούν να ανασυνταχτούν και να αντιδράσουν στην επικείμενη απόλυσή τους από την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Η αναζήτηση της φαεινής ιδέας θα τους ξαναθυμίσει ένα παλιό τους όνειρο: να φτιάξουν παιδικές τροφές από προνύμφες μύγας... (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 28/1)

«Η Υπόσχεση - Καημένε μου Μάρικ»

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τις υποσχέσεις τριών νέων μέσα στον πόλεμο περιγράφει το έργο του Αλεξέι Αρμπούζοφ. Οι εμπειρίες τους γίνονται μάθημα ζωής και, καθώς μεγαλώνουν, καταλαβαίνουν πως δεν αρκούν οι θυσίες ή οι υποσχέσεις για να είσαι ευτυχισμένος. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελεάννα Σαντοριναίου και πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Γαβρελάς, Κόνυ Ζήκου, Ερρίκος Μηλιάρης. (Φούρνος, από 28/1)

«Κουμ κουάτ»

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 5

Άλλο φρούτο είναι σίγουρα αυτό το ζευγάρι που σκαρφίστηκαν ο Γιάννης Καλαβριανός και η Μαρία Κοσκινά. Μεσούσης της δικτατορίας, αποφασίζουν να πουν ένα ψέμα για να αποφύγουν να περάσουν το Πάσχα στο χωριό, όμως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τους αφήσει (επιτέλους) μόνους. Ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά υποδύονται όλους τους χαρακτήρες. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 25/1)

«Λα Πουπέ»

Ερωτικά σκιρτήματα, οικογενειακές σχέσεις και παλιές φιλίες πρωταγωνιστούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 6

Η Θεοδώρα Τζήμου ερμηνεύει τη ροζ ηρωίδα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο έργο που μας σύστησε για πρώτη φορά η Άννα Κοκκίνου πριν από δέκα χρόνια. Η Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου την καθοδηγεί σκηνοθετικά σε αυτόν τον δύσκολο ρόλο, που συνδυάζει αριστοτεχνικά την απελπισία με την παιδικότητα. (Από Μηχανής, από 28/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Φυλές

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η νέα, δυναμική φωνή του βρετανικού θεάτρου γράφει μια αλληγορία για τα όρια της λεκτικής και όχι μόνο επικοινωνίας αλλά και την ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου.

Λα Πουπέ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η Ρίκα, μια μοδίστρα χαμένη στον κόσμο της, αφηγείται την ιστορία της πλάθοντας ένα σύμπαν παράξενο αλλά και ταυτόχρονα συγκινητικό.

Φυλές

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η νέα, δυναμική φωνή του βρετανικού θεάτρου γράφει μια αλληγορία για τα όρια της λεκτικής και όχι μόνο επικοινωνίας αλλά και την ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου.

Η υπόσχεση - Καημένε μου Μάρικ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Τρεις έφηβοι γνωρίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, κατά τη διάρκεια του πολέμου, ερωτεύονται, ονειρεύονται έναν κόσμο ειρηνικό και αναμετριούνται με τα ίδια τους τα όνειρα σε μια κλασική ιστορία ενηλικίωσης.

Ο εραστής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα ευφυές ερωτικό παιχνίδι, που καταγράφει όλες τις φαντασιώσεις και τις κρυφές επιθυμίες των ηρώων, αποκαλύπτει τη μοναξιά και την απεγνωσμένη ανάγκη τους για κατανόηση κι επικοινωνία.

Κουμ κουάτ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Το αθώο ψέμα που λέει ένα ζευγάρι για να αποφύγει να κάνει ακόμη ένα Πάσχα στο χωριό, εν μέσω δικτατορίας, έχει τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες.

Μυγοφαές

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Τέσσερις φίλοι γύρω στα 35, ενώ περιμένουν την απόλυσή τους από την εταιρεία στην οποία εργάζονται, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα ανατρεπτικό προϊόν.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.