Έξι παιδικές παραστάσεις με πολλή μουσική

Εστιάζουμε σε ιστορίες που μιλούν για τη μουσική, ενώ εισάγουν τα παιδιά στους βασικούς όρους και στη μαγεία της.

Έξι παιδικές παραστάσεις με πολλή μουσική

Εστιάζουμε σε ιστορίες που μιλούν για τη μουσική, ενώ εισάγουν τα παιδιά στους βασικούς όρους και στη μαγεία της. «Πες μου το όνομά σου», αυτό ζητάει ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Θέατρο Radar για να μοιραστεί μαζί μας ιστορίες και τραγούδια εμπνευσμένα από τα παιδικά του χρόνια. Μια «συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση» με τίτλο «Μουσική και φίλοι» προτείνουν οι Burger Project στο Θέατρο Πόρτα, αναζητώντας ένα σπάνιο μουσικό όργανο, το «παρεόφωνο». Η ομάδα Παιχνιδόσωμα ανοίγει γραφείο μουσικών υποθέσεων και αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την «Υπόθεση Ντορεμί», σε ένα μιούζικαλ τσέπης στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά.

Στο παραμύθι «Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» της Κατερίνας Βασδέκη, που ανεβαίνει ως μουσικοθεατρική παράσταση στον Πολυχώρο Λυκαβηττού, τρεις φίλοι πηγαίνουν στο Κάστρο των Χορδών και των Πέντε Γραμμών για να πάρουν πίσω τον Ρυθμό. Στο Μικρό Γκλόρια η γιαγιά Τζαζ μας αφηγείται την ιστορία της, ενώνοντας τη μουσική, το χορό και το θέατρο με video art, σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky και την Bauhaus αισθητική στο «Jazz for kids: η ιστορία ενός ρυθμού» του Δημήτρη Λέντζου, ενώ η παράσταση «Ο μικρός Amadeus - Το παιδί θαύμα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εισάγει τα παιδιά στο έργο του Βόλφκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ μέσα από την ιστορία των παιδικών του χρόνων.

Περισσότερες πληροφορίες

Jazz for kids: η ιστορία ενός ρυθμού

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της τζαζ με οδηγό τη μουσική του Αλ. Χρηστίδη κ.ά., που ερμηνεύεται ζωντανά.

Υπόθεση Ντορεμί

  • Μιούζικαλ τσέπης
  • Διάρκεια: 75 '

Μια υπόθεση μουσικού μυστηρίου γεμάτη δράση, συγκινήσεις και ανατροπές, μέσα από την οποία τα παιδιά ανακαλύπτουν τη μαγεία και τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής.

Μουσική και φίλοι

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι, με όχημα τα τραγούδια του γκρουπ και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 65 '

Με αφετηρία το ομώνυμο παραμύθι της Κατερίνας Βασδέκη, η παράσταση παρουσιάζει την περιπλάνηση τριών φίλων προς το Κάστρο των χορδών και των πέντε γραμμών όπου βρίσκεται κλεισμένος ο Ρυθμός.

Πες μου τ’ όνομα σου

  • Μουσική Παράσταση
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Φοίβος λέει τις παράξενες ιστορίες του, οι οποίες περιέχονται στο ομώνυμο CD-βιβλίο που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, μαζί και τη μεγάλη του επιτυχία «Το ελεφαντάκι». Επί σκηνής τον συνοδεύουν η Νεφέλη Φασούλη και ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος.

Ο μικρός Amadeus - Το παιδί θαύμα

  • Βιογραφία
  • Διάρκεια: 90 '

Τα παιδιά γνωρίζουν τον ιδιοφυή συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ κι έρχονται σε επαφή με την κλασική μουσική.

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Μικρό Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Radar

Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 (απέναντι από τη στάση μετρό Άγιος Ιωάννης)

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.