Οι επιλογές μας για θεατρική έξοδο με τους εφήβους

Έξι παραστάσεις με διαγενεακό χαρακτήρα ξυπνούν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και την επινοητικότητα και αποτελούν ωραία πρόκληση τόσο για τους θεατρόφιλους όσο και για τους έφηβους.

Οι επιλογές μας για θεατρική έξοδο με τους εφήβους

Έξι παραστάσεις με διαγενεακό χαρακτήρα ξυπνούν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και την επινοητικότητα και αποτελούν ωραία πρόκληση τόσο για τους θεατρόφιλους όσο και για τους έφηβους.

Το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι (Πόρτα), μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές δυστοπίες του 20ού αιώνα, μας αφυπνίζει υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε σε φάση μετάβασης προς ένα νέο μοντέλο ζωής, όπου τα βιβλία θα αποτελούν αγαθό για λίγους...

Στο «Μικρό πόνι» (Σταθμός) ο Πάκο Μπεθέρα γράφει για την αποδοχή του εαυτού και των άλλων, σχολιάζοντας το πρόβλημα του εκφοβισμού, ενώ στο έργο-σταθμός «Eroica» ο Κοσμάς Πολίτης αφηγείται τους εφηβικούς έρωτες μιας παρέας του Μεσοπολέμου (Τέχνης-Υπόγειο).

Οι επιλογές μας για θεατρική έξοδο με τους εφήβους - εικόνα 1
«Φαρενάιτ 451»

Ταξίδι ενηλικίωσης και επαναπροσδιορισμού, αλλά και ένα τρυφερό μάθημα ζωής είναι το γραμμένο με αμεσότητα, ευαισθησία και χιούμορ «Εκατό λέξεις για το χιόνι» της Τάτι Χένεσι (Επί Κολωνώ), όπως επίσης και το «Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική» των Νικολέττας Δημοπούλου και Βιργινίας Κεχαγιά (104).

Τρυφερό και ελπιδοφόρο, το «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» του Γεωργίου Βιζυηνού (Μέγαρο Μουσικής) παρακολουθεί δύο ερωτευμένους νέους που προσπαθούν να ξεπεράσουν ηλικιακά, γεωγραφικά και κοινωνικά εμπόδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Φαρενάιτ 451

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρώην πυροδότης πρωταγωνιστής μεταστρέφεται όταν έρχεται σε επαφή με το μυστικό κόσμο των αντιφρονούντων.

Εκατό λέξεις για το χιόνι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα κορίτσι αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι ζωής στον Βόρειο Πόλο και σταδικά βρίσκει το δρόμο της σε έναν κόσμο που λιώνει και αλλάζει.

Το μικρό πόνι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Μια παράσταση-εξερεύνηση πάνω στις ευθύνες και στα αίτια του εκφοβισμού, εμπνευσμένη από αληθινά περιστατικά. Κατάλληλη για εφήβους.

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Το κατάστρωμα ενός πλοίου γίνεται το σκηνικό για να αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Στο πλαίσιο του θεσμού «Θέατρο στη Βιβλιοθήκη».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.