Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Ίψεν αναμετράται με την Κική Δημουλά στις τελευταίες πρεμιέρες που θα δούμε αύτη τη χρονιά.

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας

«Once»

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Έντα Γουόλς, βασισμένο στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, με τους Μαρίνα Σάττι και Αποστόλη Ψυχράμη σε μια διαφορετική ερωτική ιστορία. (Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, από 20/12)

«Κοριολανός / Ιούλιος Καίσαρας»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Χατζής διασκευάζει δύο σπουδαία σαιξπηρικά έργα σε μια ενιαία παράσταση, με τους Σοφία Φιλιππίδου, Αγλαΐα Παππά, Κωνσταντίνα Τάκαλου κ.ά., διερευνώντας το θέμα της εξουσίας και πώς αυτή μας διαφθείρει. (Θέατρο Οδού Κυκλάδων, από 20/12)

«Χρονικό διάστημα»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Η σκηνοθέτις Μαρία Ξανθοπουλίδου και η ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου επιστρέφουν 10 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της παράστασης στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, για να αναμετρηθούν με το ποιητικό σύμπαν της Κικής Δημουλά. (Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, από 25/12)

«Ένας εχθρός του λαού»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ο Φώτης Μακρής και η Στέλλα Κρούσκα παρουσιάζουν ένα ιψενικό έργο μέσα από το οποίο διαπιστώνουμε τόσο τις ατέλειές μας ως πολιτικών και κοινωνικών όντων όσο και την αδυναμία μας να ανακαλύψουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης. (Studio Μαυρομιχάλη, από 22/12)

«8 γυναίκες κατηγορούνται»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης σκηνοθετεί το γνωστότερο έργο του Ρομπέρ Τομά, με πρωταγωνίστριες τις Αιμιλία Υψηλάντη, Μαρία Ζορμπά και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ, αστυνομικό δράμα ή σουρεαλιστική κωμωδία; Μάλλον όλα τα παραπάνω μαζί, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά τον κόσμο των γυναικών. (Θέατρο Αργώ, από 20/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Once

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 145 '

Μια Τσέχα μουσικός, μετανάστρια στο Δουβλίνο, γίνεται πλανόδια πωλήτρια. Στο δρόμο όμως συναντά έναν νεαρό κιθαρίστα και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Χρονικό διάστημα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ταξίδι ζωής, με αποσκευές τις στιγμές που θυμάται, βιώνει κι εκφράζει η πρωταγωνίστρια μέσα από τους στίχους της Κικής Δημουλά.

Ένας εχθρός του λαού

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας ιδεολόγος γιατρός μιλά δημόσια για τον κίνδυνο πανδημίας στην πόλη και βρίσκει συσπειρωμένο απέναντί του το σκληρό κατεστημένο των συμφερόντων.

8 γυναίκες κατηγορούνται

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Μια κωμική ανάγνωστη του έργου του Ρομπέρ Τομά, στο οποίο η αναζήτηση ενός δολοφόνου, λειτουργεί καταλυτικά στις σχέσεις οκτώ γυναικών.

Κοριολανός / Ιούλιος Καίσαρας

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Τα δύο έργα του Σαίξπηρ παίζονται σε ενιαία παράσταση. Στον μεν «Κοριολανό» βλέπουμε πώς η λαϊκή εξουσία εξοντώνει έναν εν δυνάμει τύραννο, στον δε «Ιούλιο Καίσαρα» πώς η αριστοκρατία δολοφονεί έναν λαοφιλή ηγέτη για να μη γίνει αυτοκράτορας.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Αργώ

Ελευσινίων 15

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.