Για τη Μαίρη Μηνά, το θέατρο είναι σπαρταριστή ζωή σε σκηνογραφία

Η Μαίρη Μηνά, πρωταγωνίστρια στο συγκλονιστικό έργο του Ντάνκαν ΜακΜίλαν «Με λένε Έμμα» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, μας μιλά λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης στο Σύγχρονο Θέατρο.

Για τη Μαίρη Μηνά, το θέατρο είναι σπαρταριστή ζωή σε σκηνογραφία

Σε μια νέα ηθοποιό με αξιοπρόσεκτες συνεργασίες στο βιογραφικό της, μόλις δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της από τη Θεατρική Σχολή, εμπιστεύτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συγκλονιστικού έργου του Ντάνκαν ΜακΜίλαν «Με λένε Έμμα» η Ελένη Σκότη. Η Μαίρη Μηνά μας μιλά λίγο πριν από την πρεμιέρα, στις 15/12, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Για τη Μαίρη Μηνά, το θέατρο είναι σπαρταριστή ζωή σε σκηνογραφία - εικόνα 1

Πώς προέκυψε η θεατρική συνάντηση με την Ελένη Σκότη;
Ήταν τυχαία, αλλά ευελπιστώ να είναι τυχερή! Έκανε οντισιόν, με είδε και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας. Έκτοτε συναντιόμαστε καθημερινά σε διάφορους «τόπους» που επιβάλλει το έργο. Ένα roller coaster, στο θυμικό, στη λογική, στην τεχνική, στην επικοινωνία επί σκηνής, στον άλλον, στον εαυτό. Αγαπημένο όμως ραντεβού πάντα το χάος! Η Ελένη με τον τρόπο της μου έμαθε να μην το φοβάμαι. Να κάνω το χάος σύμμαχο. Να χτίζω και να γκρεμίζω κάθε μέρα από την αρχή. Και μου εμφύσησε ένα αίσθημα πίστης πως στο τέλος όλα αυτά τα θραύσματα θα φτιάξουν ένα όλον.

Για τη Μαίρη Μηνά, το θέατρο είναι σπαρταριστή ζωή σε σκηνογραφία - εικόνα 2

Ερμηνεύεις τον δύσκολο ρόλο μιας νεαρής εξαρτημένης από τις ουσίες. Τι αντιπροσωπεύει για σένα η Έμα;
Η Έμα είναι ένας γρίφος από θέση. Ένα σπασμένο παιδί κρυμμένο μέσα σε μια αδιαπέραστη πανοπλία. Η Έμα είναι «μια κραυγή που ψάχνει το στόμα της», φράση που ακούγεται κάποια στιγμή στο έργο. Τη θαυμάζω επειδή είναι ένας καθρέφτης του καιρού μας. Βιώνει την πραγματικότητα ως ένα εχθρικό κι εφιαλτικό περιβάλλον από το οποίο, για να επιβιώσει, πρέπει απλώς να δραπετεύσει. Δυστυχώς, αντικαθιστά τον έναν εφιάλτη με έναν άλλον.

Ποια είναι η πιο δυνατή σκηνή της παράστασης;
Αγαπώ πολύ τη σκηνή του group therapy. Άνθρωποι που ξεγυμνώνονται μπροστά σε άλλους, ξέροντας πως μόνο έτσι θα λυτρωθούν και θα πάνε παρακάτω.

Τι σου δίδαξε η ιστορία της;
«Ζούμε το τώρα. Αυτή είναι η αρχή». Μέσα από εκείνην ανακάλυψα πως ο καθένας μας φέρει το τραύμα του. Είμαστε όλοι ανοιχτές πληγές που ψάχνουμε λίγη θεραπευτική αγάπη. Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από τον ανθρώπινο νου. Λύση και πρόβλημα σε μια σύναψη.

Για τη Μαίρη Μηνά, το θέατρο είναι σπαρταριστή ζωή σε σκηνογραφία - εικόνα 3

Αν μπορούσες να αλλάξει κάτι στη ζωή σου τι θα ήταν;
Δεν θα άλλαζα τίποτα. Όλα είναι δυναμικές. Όλα ήδη αλλάζουν. Όλα συνεχώς μεταβάλλονται. Ίσως θα πρόσθετα περισσότερη ευελιξία και ησυχία μέσα στην αλλαγή.

Τι αντιπροσωπεύει για σένα το θέατρο;
Σπαρταριστή ζωή με σκηνογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες

Με λένε Έμμα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Μια έξυπνη, ταλαντούχα τοξικοεξαρτημένη ηθοποιός καταλήγει από τη σκηνή του θεάτρου σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης, όπου προσπαθεί να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τον κόσμο.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.