Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικές αξίες, σύγχρονοι προβληματισμοί και πολύ γέλιο επικρατούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η πολυμορφία είναι το αδιαμφισβήτητο ατού του ελληνικού θεάτρου.

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικές αξίες, σύγχρονοι προβληματισμοί και πολύ γέλιο επικρατούν στις πρεμιέρες της εβδομάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η πολυμορφία είναι το αδιαμφισβήτητο ατού του ελληνικού θεάτρου.

«Μια μέρα. Σήμερα»

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Πέντε παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν μέσα στη βουή της μεγαλούπολης εξερευνά η ομάδα Περιοδικός Θίασος. Εγκλωβισμένοι στη συνήθεια και την αέναη αναζήτηση για εργασία, ανθρώπινη επαφή, σήμα wi-fi, οι πέντε ήρωες μας δίνουν μαθήματα επιβίωσης και απεξάρτησης από την «κανονικότητα» στην Ελλάδα του σήμερα. (Faust, από 24/11)

«Η νεράιδα και το παλικάρι»

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Ο Γιώργος Βάλαρης διασκευάζει την ταινία του Λάκη Μιχαηλίδη, με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες να αναβιώνουν τη βεντέτα τους, σε ένα μιούζικαλ που κινείται στους μελωδικούς ρυθμούς της Κρήτης με τη λύρα του Νίκου Ζωιδάκη και τους Μ. Κορινθίου, Π. Πετράκη, Γ. Κωνσταντίνου, Χρ. Διαβάτη και Κ. Ζαχάρωφ να πρωταγωνιστούν. (Μπροντγουαίη, από 28/11)

«Το ψυγείο»

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ο Σήφης Μάινας σκηνοθετεί το σύγχρονο ισπανικό ψυχολογικό θρίλερ της Αμπρίλ Θαμόρα, στο οποίο οι δραματικές στιγμές συνυπάρχουν με τις κωμικές (έτσι δεν γίνεται και στη ζωή;), φέρνοντας τους ήρωες αντιμέτωπους με την απειλή του θανάτου αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη. Πρωταγωνιστούν οι Μάνθος Καλαντζής και Κωνσταντίνος Λεβαντής. (Αργώ, από 26/11)

«Άνθρωποι και ποντίκια»

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Οι περιπλανώμενοι ήρωες στη διάσημη νουβέλα του Τζον Στάινμπεκ βλέπουν τα όνειρά τους να διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο την εποχή του μεγάλου κραχ, σε έναν αδυσώπητο αγώνα επιβίωσης που αναδεικνύεται από το ρεαλιστικό ανέβασμα του Βασίλη Μπισμπίκη, με τον ίδιο και τους Δημήτρη Δρόσο και Νικολέτα Κοτσαηλίδου. (Cartel, από 22/11)

«Το βαλς των δέντρων και του ουρανού»

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 5

Bασισμένη στις ανατρεπτικές αποκαλύψεις του Ζαν-Μισέλ Γκενασιά στο βιβλίο του για τη ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, η Ελένη Ερήμου μεταφέρει στη σκηνή τις τελευταίες του στιγμές, σε σκηνοθεσία Μίχαελ Σέιμπελ. Μαζί της στη σκηνή οι Δημήτρης Καλαντζής και Αντώνης Ραμπαούνης. (Γκλόρια, από 23/11)

«O χρόνος σταματά»

Σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά και εγχώρια πονήματα στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 6

Στο θεατρικό έργο του Αμερικανού βραβευμένου συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκουλις, μια φωτορεπόρτερ κι ένας πολεμικός ανταποκριτής δίνουν αντιπολεμικά μαθήματα με αιχμηρούς διαλόγους και χιούμορ, ασκώντας κριτική στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Ο Νίκος Δαφνής σκηνοθετεί τον Κώστα Κλάδη και την Έλενα Τυρέα. (Κάτω από τη Γέφυρα, από 24/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Άνθρωποι και ποντίκια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 135 '

Το έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή να μεταφέρεται σε ένα παλιό μηχανουργείο στην περιοχή του Ρέντη.

Άνθρωποι και ποντίκια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή να μεταφέρεται σε μια μάντρα ανακύκλωσης στον Βοτανικό, δίπλα στα hot spots προσφύγων και μεταναστών.

Η νεράιδα και το παλικάρι

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Ο μεγάλος έρωτας της Κατερινιώς και του Μανούσου, όπως τον γνωρίσαμε στην ελληνική ταινία του 1969 που υπέγραψε ο Λάκης Μιχαηλίδης, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, με φόντο μια εποχή που οι βεντέτες καλά κρατούσαν στην Κρήτη.

Ο χρόνος σταματά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Μέσα από αιχμηρούς διαλόγους και χιούμορ, το αντιπολεμικό έργο ασκεί κριτική στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και στον τρόπο λειτουργίας του Τύπου.

Το Ψυγείο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα σύγχρονο ισπανικό ψυχολογικό θρίλερ που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με την επικείμενη απειλή του θανάτου αλλά και με την ίδια τους την ύπαρξη, τονίζοντας την αξία των ανθρωπίνων σχέσεων.

Βαν Γκογκ - Το βαλς των δέντρων και του ουρανού

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Μέσα από τις αναμνήσεις της Μαργκαρίτ Γκασέ, της τελευταίας γυναίκας που ερωτεύτηκε ο μεγάλος καλλιτέχνης, η παράσταση αμφισβητεί ό,τι γνωρίζουμε για τη ζωή, το έργο και το θάνατο του.

Μια μέρα. Σήμερα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Πέντε παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν εγκλωβισμένοι στη συνήθεια, με φόντο την καθημερινότητα της μεγαλούπολης.

Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Αργώ

Ελευσινίων 15

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.