Ο Χάρης Ρώμας ανεβάζει μια ανατρεπτική γαλλική φάρσα στο Αθηναϊς

Ο «Βαφτιστικός της Κυρίας», η διάσημη φαρσοκωμωδία των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς, ανεβαίνει στην ανανεωμένη κεντρική σκηνή του πολυχώρου Αθηναΐς.

Ο Χάρης Ρώμας ανεβάζει μια ανατρεπτική γαλλική φάρσα στο Αθηναϊς

Ο πολυχώρος πολιτισμού Αθηναΐς με τη βιομηχανική φυσιογνωμία μπαίνει στους ρυθμούς της ξεκαρδιστικής γαλλικής φάρσας ο «Βαφτιστικός της Κυρίας». Ο Χάρης Ρώμας μεταφράζει το έργο των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς και ανεβάζει μια δική του ελεύθερη διασκευή στην κεντρική σκηνή του πολυχώρου. Η ανατρεπτική φάρσα ξετυλίγει την απίστευτη ιστορία ενός ζωηρού βαφτιστικού, ρόλο στον οποίο θα απολαύσουμε τον Όθωνα Μεταξά, ο οποίος ερωτεύεται την όμορφη νονά του -που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε!- όταν τη βλέπει σε φωτογραφία. Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός αυτός που εμφανίζεται ξαφνικά στο κατώφλι της ή κάποιος συμπολεμιστής του που έχει πάρει τη θέση του, επιδιώκοντας να κατακτήσει την όμορφη παντρεμένη γυναίκα; Ένα έργο με φόντο τους Βαλκανικούς Πολέμους ανεβαίνει στη σκηνή με έναν θίασο αγαπημένων ηθοποιών τόσο από την τηλεόραση όσο και από το θέατρο. Οι Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης και Εύη Κολιούλη υπόσχονται αστείρευτες φαρσικές καταστάσεις σε μια παράσταση γεμάτη ανατροπές.

i «Ο Βαφτιστικός της Κυρίας» | Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς | Από 19 Οκτωβρίου | Προπώληση | athinais.com.gr |

Περισσότερες πληροφορίες

Ο βαφτιστικός της κυρίας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Γεμάτη ανατροπές είναι η γνωστή γαλλική φάρσα για τον βαφτιστικό που ερωτεύεται την όμορφη νονά του, με φόντο τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.