Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πέντε πρεμιέρες που διεκδικούν το ενδιαφέρον μας, τόσο για τα έργα όσο και για τους συντελεστές τους.

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πρεμιέρες που διεκδικούν το ενδιαφέρον μας, τόσο για τα έργα –από τον Μολιέρο και τον Σνίτσλερ ως τον Κοσμά Πολίτη και τη σύγχρονη δραματουργία– όσο και για τους συντελεστές τους.

#1 «Κόσμος γωνία»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Ο κόσμος μας είναι πολυγωνικός και οι αλλαγές είναι στο παιχνίδι της ζωής μας λέει ο Αλέξης Σταμάτης στους μονολόγους «Τελευταία Μάρθα» και «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο», όπου παρακολουθούμε δύο τύπους, το Σάκη, φύλακα της Εθνικής Πινακοθήκης, και τον Φώτη, συγγραφέα, μόνους στο σπίτι του ο καθένας, να ταΐζουν τις φαντασιώσεις και τις μνήμες τους. Ο Άρης Τρουπάκης σκηνοθετεί με ερμηνευτές τους Νίκο Αλεξίου και Νίκο Αρβανίτη, αντίστοιχα. (Οδού Κεφαλληνίας - Β΄ Σκηνή, από 22/10)

#2 «Karaoke Night»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Δύο ηθοποιοί, η Όλγα Ποζέλη και ο Λάμπρος Παπαγεωργίου, μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη που προβάλλει βωβά καρέ, στήνουν ένα πριβέ καραόκε για να θυμηθούν όσα αγάπησαν και όσα τους παραξένεψαν. Ο στόχος είναι παρακολουθώντας τους να κάνουμε, εμείς οι θεατές, τους δικούς μας συνειρμούς. (Φούρνος, από 20/10)

#3 «Ζωρζ Νταντέν»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης το έργο του Μολιέρου, μια απίθανη φάρσα με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο, ο οποίος παντρεύεται μια νεότερή του ξεπεσμένη αριστοκράτισσα. Η ζήλια γίνεται το δηλητήριο που του τρώει τα σωθικά και κάνει εμάς να χαμογελάμε με το κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων που καθορίζεται κυρίως από τις ταξικές διαφορές. Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί έναν αξιόλογο θίασο: Σύρμω Κεκέ, Κώστας Κουτσολέλος, Νέστωρ Κοψιδάς, Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Μαγγίνας, Βασίλης Μαυρογεωργίου. (Από 11/10)

#4 «Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Το Από Μηχανής Θέατρο συνεχίζει να διευρύνει τον κύκλο των συνεργατών του και καλεί δυο νέα κορίτσια τη Ζαχαρούλα Χρόνη και την Κωνσταντίνα Καλλιβωκά να σκηνοθετήσουν ένα σύγχρονο έργο που πραγματεύεται τα όρια και τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα σε μια τριμελή οικογένεια με το φάντασμα της εγκατάλειψης να πλανάται ανάμεσά τους. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηρώ Πεκτέση, Μιχάλης Αβράτογλου, Νικόλας Φραγκιουδάκης. (Από 24/10)

#5 «Κυρία Ιουλία»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 5

«Η ψυχή της γυναίκας είναι μυστηριώδης, ακόμη και γι’ αυτήν την ίδια» έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Πρεβό. Η ηρωίδα της κωμωδίας των Εμμανουέλας Αλεξίου και Μάρως Μπουρδάκου, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, ανακαλύπτει ξαφνικά στη ζωή της τη δύναμη που κρύβει μέσα της και χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις αλλάζει ριζικά τη ζωή της. Ανατροπές, γέλιο και ανάδειξη αξιών όπως η αγάπη και η αποδοχή αναδεικνύονται με πρωταγωνιστές τους Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργο Γιαννόπουλο, Ρίνο Τζάνη. (Αθηναΐς, από 22/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Karaoke Night

  • Performance
  • Διάρκεια: 75 '

Δύο ηθοποιοί μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη που προβάλλει βωβά καρέ. Εκείνοι προσθέτουν το τραγούδι, τους διαλόγους, τα ηχητικά εφέ.

Ζωρζ Νταντέν: ο άναυδος σύζυγος

  • Κωμωδία

Η παράσταση μεταφέρει το κλασικό έργο, που περιγράφει την αφόρητη πραγματικότητα ενός αταίριαστου γάμου, στο σήμερα.

Κυρία Ιουλία

  • Κωμωδία

Θύμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ιουλία αναγκάζεται να δουλέψει σε στριπτιζάδικο, όπου βρίσκει την ευτυχία με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Κόσμος Γωνία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Οι δύο μονόλογοι «Η Τελευταία Μάρθα» και «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο», που βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Αλ. Σταμάτη, μιλούν για δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους με μόνο κοινό τους σημείο τη μοναξιά.

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Το έργο πραγματεύεται τα όρια και τις σχέσεις μεταξύ των μελών μιας τριμελούς οικογένειας.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.