Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα

Κλασσικά κείμενα που καθόρισαν το θέατρο του 20ου αιώνα και βραβευμένα έργα με νεανικό αέρα αναμένουμε αυτήν την εβδομάδα.

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα

#1 «Ο θρύλος του 1900»

Ο Γιάννης Φίλιας και ο Δημήτρης Σταματελόπουλος, με ένα πιάνο και μια τρομπέτα, ζωντανεύουν την ιστορία του μεγαλύτερου πιανίστα του κόσμου, που γεννήθηκε σε ένα πλοίο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη γη. Η μουσικοθεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο του Αλεσσάντρο Μπαρίκο «Χιλιαεννιακόσια». (Tempus Verum Εν Αθήναις, από 12/10)

#2 «Cock»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

Στο βραβευμένο του έργο ο Μάικλ Μπάρτλετ παρακολουθεί με χιούμορ την κατάρρευση της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται μια κοπέλα. Νεανικό αέρα έχει η παράσταση στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία του Μίνωα Θεοχάρη, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Μακαλιάς, Φωτεινή Αθερίδου κ.ά. (Από 15/10)

#3 «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Το έργο με το οποίο ο Σάμιουελ Μπέκετ καθόρισε το θέατρο του 20ού αιώνα, επαναθέτοντας στον πυρήνα της δραματουργίας τα μείζονα υπαρξιακά ερωτήματα, ανεβαίνει από την Έλενα Μαυρίδου με έξι ηθοποιούς. Η σκηνή του Θεάτρου Χώρος γίνεται ο τόπος για να αναπτυχθεί ο «μη κόσμος» σε αυτό το ανοιχτό σε ερμηνείες έργο. (Από 15/10)

#4 «Hotel Marina»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

«Μια παράσταση βασισμένη σε φανταστικά γεγονότα για αληθινούς χαρακτήρες» έγραψαν οι Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής και Σέβη Ματσακίδου και την παρουσιάζουν στο Από Μηχανής Θέατρο, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Η αναζήτηση της αγάπης βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου που διαδραματίζεται σε ένα ξενοδοχείο. (Από 15/10)

#5 «Ιατροδικαστής Ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Το έργο του Κώστα Λεϊμονή (πάνω σε μια ιδέα της Πολυτίμης Μαχαίρα) το οποίο μιλάει για την αξιακή κρίση της κοινωνία μας με αφορμή μια υπόθεση διαφθοράς, ανεβαίνει στο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, με τους Χάρη Σώζο και Χρήστο Ευθυμίου. (Από 13/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τον Γκοντό

  • Θέατρο του Παραλόγου
  • Διάρκεια: 100 '

Tην τάση του ανθρώπου να περιμένει πάντοτε την έξωθεν σωτηρία εξετάζει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του θεάτρου του παραλόγου.

Cock

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο αναφέρεται με τολμηρό τρόπο στο ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας μέσα από την κατάρρευση της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται μια γυναίκα.

Ο Ιατροδικαστής ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας ιατροδικαστής, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, βρίσκεται αντιμέτωπος με φορείς της διαφθοράς, οι οποίοι θυσιάζουν το αξιακό τους σύστημα στο βωμό του συμφέροντος.

Hotel Marina

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η αναζήτηση της αγάπης βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας, η οποία φέρνει κοντά ανθρώπους περαστικούς, που αφήνονται σε μια τυχαία συνεύρεση.

Ο θρύλος του 1900

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Παράσταση βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο «Χιλιαεννιακόσια» του Αλ. Μπαρίκο, για έναν θρυλικό πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σε πλοίο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά.

Αθηνών

Βουκουρεστίου 10

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.