6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις

Τα έργα που μας προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία.

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις

#1 «Ψέμα στο ψέμα»

Το «τρομερό δίδυμο» Πέτρος Φιλιππίδης - Παύλος Χαϊκάλης ενσαρκώνουν και πάλι τους γκαφατζήδες αστυνομικούς της κωμωδίας του Άντονι Νίλσον και την απογειώνουν με το κωμικό ταμπεραμέντο και τη σκηνική χημεία τους. (Μουσούρη, από 4/10)

#2 «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας»

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις - εικόνα 1

Ιρλανδικής ταυτότητας και παγκόσμιας αποδοχής, το έργο του Μακφέρσον ευτυχεί στη ρεαλιστική σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, φωτίζοντας μοναδικά το δράμα των περιθωριακών βιοπαλαιστών αντιηρώων. (Επί Κολωνώ, από 4/10)

#3 «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης»

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις - εικόνα 2

Η πολυτάραχη ζωή του κορυφαίου ρεμπέτη, τα πάθη, οι αδυναμίες, οι επιτυχίες του και η Ελλάδα του περιθωρίου σε ένα one-man-show από τον Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος παραδίδει μάθημα υποκριτικής. (Στοά, από 5/10)

#4 «Το τίμημα»

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις - εικόνα 3

Αν και το κοινωνικό έργο του Άρθουρ Μίλερ που ανατέμνει τη σχέση δύο αδερφών είναι από μόνο του λόγος να (ξανα)δούμε την παράσταση, η αφοπλιστική σκηνική παρουσία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου την κάνει must. (Ιλίσια, από 6/10)

#5 «Αρίστος»

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις - εικόνα 4

Η υπόθεση του Δράκου του Σέιχ Σου σε μια υψηλής συγκίνησης παράσταση, σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Παπαγεωργίου για τρεις ηθοποιούς κι έναν μουσικό, αποδεικνύει ότι η καρδιά του θεάτρου βρίσκεται στους ανθρώπους του. (Νέος Κόσμος, από 8/10)

#6 «Ο φάρος»

6 επαναλήψεις που δεν πρέπει να (ξανα)χάσεις - εικόνα 5

Δεύτερο έργο του Μακφέρσον, μια ιστορία ποτισμένη με πολύ αλκοόλ, μικρά θαύματα και μπόλικη ελπίδα, με ένα δυνατό κουιντέτο πρωταγωνιστών: Κ. Μαρκουλάκης, Αιμ. Χειλάκης, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Ν. Ψαράς, Πρ. Αλειφερόπουλος. (Αθηνών, από 10/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Ψέμα στο ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Π. Φιλιππίδης και ο Π. Χαϊκάλης επιστρέφουν σε μια παλιότερη επιτυχία τους και, εμπλέκονται ως αστυνομικοί, σε μια απίστευτη παρεξήγηση.

Αρίστος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Το τίμημα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Τα ψεύδη και οι αυταπάτες δύο αδερφών που συναντιούνται ύστερα από χρόνια στο υπό κατεδάφιση πατρικό τους.

Αρίστος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Ο φάρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια παραβολή για την εξιλέωση γεμάτη μαύρο χιούμορ, με πρωταγωνιστές τέσσερις φίλους που περνούν τη νύχτα με έναν ξένο, παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Περισσότεροι από 25.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τον συγκλονιστικό μονόλογο για τη ζωή του άρχοντα του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος βίωσε δύο παγκόσμιους πολέμους, μεγάλους έρωτες, απογοητεύσεις αλλά κι επιτυχίες. Το έργο βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη με την υπογραφή της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ και ανεβαίνει φέτος για πέμπτη χρονιά στο Θέατρο Στοά, που κλείνει 53 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανεβαίνει στη σκηνή για να δώσει φωνή στον σπουδαίο συνθέτη και οργανοπαίχτη σε ένα λιτό ανέβασμα με έντονη εξομολογητική χροιά, η οποία χαρακτηρίζει και τις αφηγήσεις του στη βιογράφο του. Παράλληλα με την ιστορία του ξετυλίγεται η εικόνα της Ελλάδας της βιοπάλης, του περιθωρίου, των τεκέδων και των χασικλήδων, που γέννησε τη μουσική δημιουργία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.