Η Θάλεια Ματίκα και o Γιάννης Δρακόπουλος ετοιμάζονται για ένα καινούργιο ξεκίνημα

Ο Τάσος Ιορδανίδης σκηνοθετεί ένα δυνατό ερμηνευτικό δίδυμο στη ρομαντική κομεντί του Ντέιβιντ Έλντριτζ «Beginning», που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο 104.

Η Θάλεια Ματίκα και o Γιάννης Δρακόπουλος ετοιμάζονται για ένα καινούργιο ξεκίνημα

Mια άκρως επίκαιρη αισθηματική κωμωδία, κατευθείαν από την κορυφή του βρετανικού θεατρικού box office, επέλεξε ο Τάσος Ιορδανίδης για να μας υπενθυμίσει την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και την αξία των νέων ξεκινημάτων. Το «Beginning» γράφτηκε μόλις πέρυσι από τον Ντέιβιντ Έλντριτζ, έκανε πρεμιέρα τον προηγούμενο Οκτώβριο στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, όπου αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, και συνέχισε την καταιγιστική πορεία του στο Ambassadors Theatre στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου τη νέα χρονιά.

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Τάσος Ιορδανίδης υπογράφει και τη μετάφραση, σε ένα έργο που μιλάει για τις σύγχρονες σχέσεις, γι’ αυτούς που θέλουν και για εκείνους που δεν ξέρουν αν μπορούν, μέσα στη σκληρή καθημερινότητα της υπερκατανάλωσης, του success story και της υπερπληροφόρησης. Αυτό όμως που κάνει το «Beginning» να ξεχωρίζει στο είδος του είναι ότι δεν μιλάει απλώς για την αρχή μιας σχέσης όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά όπως είναι πραγματικά. Λίγο αμήχανη, γλυκιά και την ίδια στιγμή πικρή, με τους ήρωες να κουβαλούν τις δικές τους αλήθειες και τα βάρη τους στην πλάτη.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, το έργο είναι ένα «ρομάντζο του 21ου αιώνα, συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο με σπάνιο, υψηλής αισθητικής χιούμορ». Ένα κείμενο που «προσκαλεί τον θεατή να ερωτευτεί» το χαρακτηρίζει η Θάλεια Ματίκα, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της Γιάννης Δρακόπουλος συμπληρώνει ότι καυτηριάζει «τον τρόπο με τον οποίο δομούνται οι σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες, θέτοντας κι έναν ουσιαστικό κοινωνικό προβληματισμό σχετικά με το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου μέσα σε αυτές».

Η Θάλεια Ματίκα και o Γιάννης Δρακόπουλος ετοιμάζονται για ένα καινούργιο ξεκίνημα - εικόνα 1

Δεν μπορούμε, λοιπόν, παρά να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας στο πρόσωπο της Λόρα και του Ντάνι, που βρίσκονται στη λίγο έως πολύ γνώριμη after party κατάσταση της παραμονής Πρωτοχρονιάς, μόνοι στο σαλόνι της πρώτης, μισομεθυσμένοι και ίσως έτοιμοι να εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο το φιλόδοξο ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς. Εκείνος χωρισμένος, με μια κόρη που έχει χρόνια να δει, κι εκείνη επιτυχημένη καριερίστα και χειραφετημένη, αναζητούν από τη ζωή τους κάτι άλλο που δεν έχει έρθει ακόμη. Πόσο πιθανό είναι να το βρουν ο ένας στον άλλον σε μια εποχή που το να κάνεις μια νέα αρχή φαντάζει ακατόρθωτο και ίσως σε κάποιες στιγμές ουτοπικό.

«Δύο κλασικοί αλλά up to date ήρωες που θα μπορούσαν να έχουν ξεπηδήσει από τις ταινίες του Γκάρι Μάρσαλ, από το “Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς”, από το “Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, όχι στην πρώτη νιότη, ούτε στα χρόνια της αθωότητας, συναντιούνται υπό συγκεκριμένες συνθήκες κι αισθάνονται αυτό που λέμε “πεταλούδες στο στομάχι”», εξηγεί η Θάλεια Ματίκα. Πόσο όμως μακριά μπορούν να πετάξουν οι πεταλούδες;

Η παράσταση ανεβαίνει από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου στο Θέατρο 104.

Περισσότερες πληροφορίες

Beginning

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα βαθιά συναισθηματικό και χιουμοριστικό ρομάντζο για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα, που μιλά για τα νέα ξεκινήματα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.