Ο Ράφτης Κυριών και το κοστούμι της απιστίας

Με ένα ωραίο καστ συνεχίζει η έξυπνη  φαρσοκωμωδία του Ζορζ Φεϊντό «Ράφτης Κυριών» στο Από Μηχανής. Η παράσταση θα παιχτεί μετά το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και η προπώληση ξεκίνησε.

Ο Ράφτης Κυριών και το κοστούμι της απιστίας

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα η πιο αγαπημένη φαρσοκωμωδία του Ζορζ Φεϊντό «Ράφτης Κυριών» που παίζεται ως τις 3/4 στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά ανεβαίνει Θεσσαλονίκη (από 12/4) στο θέατρο Αυλαία.

Ο Ράφτης Κυριών και το κοστούμι της απιστίας - εικόνα 1

Αν κανείς θέλει να γελάσει με την καρδιά του ένας Φεϊντό είναι πάντα εγγύηση! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία του Γάλλου κωμωδιογράφου, το «Ράφτη Κυριών» που υπήρξε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή, η πιο μεγάλη επιτυχία του. Το έργο γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα είναι ότι πιο έξυπνο μπορεί να δει κανείς για την συζυγική απιστία. Έχει μέσα στην απλότητα του τόσο χιούμορ, τόσο σασπένς και τόσα απρόοπτα όσο κανένα άλλο και προκαλεί αβίαστα το γέλιο. Καρδιά της υπόθεσης ένας άπιστος επιφανής γιατρός ο οποίος νοικιάζει ένα διαμέρισμα, το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο, για να συναντάει εκεί ανενόχλητος την παράνομη σχέση του. Το τι θα ακολουθήσει κανείς δεν το φαντάζεται. Αν και έχει ανέβει και στην Αθήνα πολλές φορές κάθε φορά βρίσκει και το κοινό του. Και ειδικά στις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα μια καλή κωμωδία είναι ότι ακριβώς μας χρειάζεται. Προλαβαίνετε λοιπόν μέχρι και τις 3 Απριλίου να δείτε στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Μυλωνάς με ένα κάστ σημαντικών ηθοποιών (Αλέξ. Μπουρδούμης, Μ. Παναγιωτοπούλου, Αν. Ελεφάντη και άλλοι) γιατί μετά την αθηναϊκή της επιτυχία η παράσταση ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία, από τις 12 Απριλίου.
Για τις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης οι προπωλήσεις εισιτηρίων γίνονται: ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου «Αυλαία», Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο: 2310237700.

Περισσότερες πληροφορίες

Ράφτης κυριών

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Κλασική φαρσοκωμωδία γεμάτη ίντριγκες, συζυγικές απιστίες και διασκεδαστικές ανατροπές που δεν έχουν τέλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.