Πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου για τον Στέλιο Καζαντζίδη και μιλήσαμε με τη Μιμή Ντενίση

Τη Δευτέρα (11/12) σύσσωμος ο θίασος της παράστασης «Στέλιος Καζαντζίδης- Η ζωή του όλη» υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη όπου η συγκίνηση περίσσευε.

Πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου για τον Στέλιο Καζαντζίδη και μιλήσαμε με τη Μιμή Ντενίση

Ένα έργο-αναφορά στον «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τη Δευτέρα (11/12) σύσσωμος ο θίασος της παράστασης «Στέλιος Καζαντζίδης- Η ζωή του όλη» υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη όπου η συγκίνηση περίσσευε.

«Μετά από 24 χρόνια ζωής με τον Στέλιο ήταν χρέος μου να γίνει η ζωή του θεατρικό. Ήταν δική του επιθυμία η ζωή του να γίνει ταινία και σήμερα θα ξεκινήσουμε με το θεατρικό….» δήλωσε μεταξύ άλλων η σύντροφός της ζωή του, Βάσω Καζαντζίδη. Η Μιμή Ντενίση που σκηνοθετεί την παράσταση και έγραψε και το κείμενο μαζί με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή, τόνισε πως στην παράσταση: «Θα ακουστεί μόνο η φωνή του Στέλιου». Ενώ στο έργο της θα παρακολουθήσουμε μόνο: «τα ουσιαστικά γεγονότα από τη ζωή του γιατί από κουτσομπολιά γεμίσαμε στην Ελλάδα…». Η ίδια εξομολογήθηκε πως : «Μια σκέτη φωνή δε φτάνει για να σε λατρέψει ένας λαός» και συμπλήρωσε : « Με εντυπωσίασε ο χαρακτήρας του και ο τρόπος ζωής του».

«Μετά από 24 χρόνια ζωής με τον Στέλιο ήταν χρέος μου να γίνει η ζωή του θεατρικό. Ήταν δική του επιθυμία η ζωή του να γίνει ταινία και σήμερα θα ξεκινήσουμε με το θεατρικό….» δήλωσε μεταξύ άλλων η σύντροφός της ζωή του, Βάσω Καζαντζίδη.

Πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου για τον Στέλιο Καζαντζίδη και μιλήσαμε με τη Μιμή Ντενίση - εικόνα 1

Ο Μελέτης Ηλίας που θα ερμηνεύσει στο σανίδι τον λαϊκό βάρδο δήλωσε πως νιώθει: «τιμή και ευγνωμοσύνη που θα ακουμπήσει λίγο αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα».

Ο Νίκος Τζινιδάκης αναφέρθηκε με συγκίνηση στον Παναγιώτη Υφαντή που μαζί έγραψαν το «Απομεσήμερο με τον Στέλιο» (Οδός Πάνος) και σήμερα δεν είναι πια μαζί μας. Βιβλίο από όπου εμπνεύστηκε η Μιμή Ντενίση για να γράψει το θεατρικό της. Ο κ. Τζινιδάκης μιλώντας για τη σχέση του με τον Στέλιο Καζαντζίδης δήλωσε: « Η φιλία μου μαζί του ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια ουσιαστικά με μεγάλωσε. Τις αρχές του και τα πιστεύω του δεν μπορούσε να τα εξαγοράσει κανείς». «Τους μύθους τους κρατάμε πάντα στην καρδιά μας γιατί είμαστε η χώρα που τους δημιούργησε» είπε ο Αντώνης Λουδάρος για τον λαϊκό τραγουδιστή, ενώ ο Δημήτρης Σταρόβας, ομολόγησε πως τον άκουγε από πέντε χρονών και πάντα βιώνει την ίδια συγκίνηση.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που θα δούμε στον ρόλο της μητέρας του Στέλιου Καζαντζίδη μας ομολόγησε: «Θα ήθελα να τον έχω γνωρίσει». Ενώ για τη συνεργασία της με τη Μιμή Ντενίση και τους υπόλοιπους συντελεστές δήλωσε: «Η ανάγκη μου μ’ έφερε εδώ».

Η Νίκη Παλληκαράκη μας είπε ότι: « Σ’ αυτή την παράσταση δεν σ’ ενδιαφέρει τι υποδύεσαι και τι κάνεις γιατί είναι ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα» και η Νεφέλη Ορφανού που στην παράσταση θα τη δούμε στον ρόλο της θείας του Καζαντζίδη δήλωσε ευτυχής για τον ρόλο της που «αντιπροσωπεύει την εποχή και τους ανθρώπους».

Ο Σταύρος Νικολαΐδης, παίζει στην παράσταση τρεις διαφορετικούς ρόλους και συνεργάζεται με τη Μιμή Ντενίση ξανά μετά από πολλά χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία στη «Θεοδώρα» (1996) . Και οι δύο τους ελπίζουν σε αντίστοιχη επιτυχία (Η «Θεοδώρα» παίχθηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές)

Πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου για τον Στέλιο Καζαντζίδη και μιλήσαμε με τη Μιμή Ντενίση - εικόνα 2

Το «αθηνόραμα» συνομίλησε με τη Μιμή Ντενίση και την ρώτησε για την ανάγκη της μετά την «Σμύρνη μου αγαπημένη» να ανεβάσει και πάλι ένα θέμα που ταυτίζεται με την ξενιτιά, καθώς ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγούδησε όσο κανένας τον πόνο των ξενιτεμένων και εκείνη μας απάντησε: «Η αγάπη μου για την Ελλάδα, που δεν βλέπω να την έχουν πολλοί, η κρίση που περνάει η χώρα και η ανάγκη να κάνουμε το ελληνικό κοινό να αισθανθεί περήφανο. Δεν είναι η εποχή που το ελληνικό κοινό μπορεί να τρέξει και να γεμίσει τεράστια θέατρα με αμερικάνικα έργα, όπου εγώ θα παίξω μια που θα την ερωτευτούν τρεις, ούτε μ’ ένα έργο που Ιψεν που μιλάει για το συνέβη στη Νορβηγία».

Αλήθεια όμως, πώς σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή ένα τραγουδιστή δεν μπήκε στη διαδικασία να αναζητήσει ένα σύγχρονο ερμηνευτή;

Η κυρία Ντενίση μας είπε σχετικά: «Ήμουν κάθετη σ’ αυτό. Μου το πρότειναν, μου είπαν ότι αν ήθελα θα μπορούσα να έχω ζωντανή ορχήστρα και κάποιο γνωστό τραγουδιστή, όχι πως δεν έχουμε εξαιρετικούς τραγουδιστές, μην παρεξηγηθώ, αλλά σ’ ένα έργο που είναι η ζωή του Στέλιου, μου φαινόταν περίεργο να βγαίνει κάποιος τραγουδιστής και να κάνει πως είναι ο Στέλιος…»

«Πίσω από την επιλογή μου αυτή βρίσκεται η αγάπη μου για την Ελλάδα, που δεν βλέπω να την έχουν πολλοί, η κρίση που περνάει η χώρα και η ανάγκη να κάνουμε το ελληνικό κοινό να αισθανθεί περήφανο. Δεν είναι η εποχή που το ελληνικό κοινό μπορεί να τρέξει και να γεμίσει τεράστια θέατρα με αμερικάνικα έργα, όπου εγώ θα παίξω μια που θα την ερωτευτούν τρεις, ούτε μ’ ένα έργο όπου ο Ιψεν μιλάει για το τι συνέβη στη Νορβηγία». Μιμή Ντενίση

Τι είδε όμως στο πρόσωπο του Μελέτη Ηλία και τον επέλεξε για τον ομώνυμο ρόλο;

«Νομίζω ότι του ταιριάζει απόλυτα. Μου άρεσε πολύ ως ηθοποιός και επειδή έχει δουλέψει πάρα πολύ ομαδικά και με τον Θ. Τερζόπουλο και με τον Στ. Λιβαθινό έχει μάθει σε μια πολύ πειθαρχημένη δουλειά και εδώ είναι ένας μεγάλος ρόλος που θέλει πολύ πειθαρχία γιατί όλοι οι άλλοι ρόλοι μπαινοβγαίνουν ενώ εκείνος παραμένει στη σκηνή, γεγονός πολύ δύσκολο για έναν ηθοποιό. Δεύτερον έχει ένα φιζίκ που χωρίς να μοιάζει ακριβώς έχει μια σχέση με τον Στέλιο» δήλωσε η Μιμή Ντενίση ενώ σε ερώτησή μας για το πώς αισθάνεται που αυτή τη φορά δεν παίζει στην παράστασή της μας είπε: «Να σου πω ειλικρινά; Είναι πολύ ωραία! Γιατί ξεθεώθηκα με την Σμύρνη και ειδικά με τους μονολόγους που είχα σ’ έναν ρόλο πολύ βαρύ και με βαθιά εσωτερικότητα».

Μετά την τόσο μεγάλη επιτυχία της «Σμύρνης μου αγαπημένης» υπάρχει άγχος τώρα για τον «Στέλιο Καζαντζίδη-Η ζωή του όλη»;

Για την Μιμή Ντενίση η ερώτηση μάλλον δεν υφίσταται: « Για να μιλήσω μια φορά και εγώ εγωιστικά το έχω συνηθίσει! Είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε όχι τις έχω κάνει! Νομίζω κανείς της γενιάς μου δεν έχει κάνει τέτοιου μεγέθους επιτυχίες…Έχω ζήσει τη μεγάλη επιτυχία, δόξα τον Θεό αλλά δεν πρέπει να βάζεις σαν στόχο την επιτυχία, ούτε το ταμείο, στόχος πρέπει να βάζεις πώς θα κάνεις αυτό που αγαπάς. Δεν λέω “Αχ τώρα θα σκίσω..” Λέω “Τι με γοητεύει να κάνω;” Όσοι βάζουν στόχο το ταμείο δεν το γεμίζουν ποτέ… »

Πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου για τον Στέλιο Καζαντζίδη και μιλήσαμε με τη Μιμή Ντενίση - εικόνα 3

Στην παράσταση παίζουν ακόμη οι: Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέτζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνος, Μιχάλης Μητρούσης, Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου και Γιώργος Τάτσης.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, τις χορογραφίες υπογράφει η Μάρω Μαρμαρινού.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή του όλη

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του σπουδαίου δημιουργού κι ερμηνευτή μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.